Přejít k hlavnímu obsahu

Capcom se spojuje se Super League pro vytvoření nové ligy a turnajů

4. 5. 2019 | 11:42 Všechny hry
Společnosti Capcom a Super League Gaming se dohodly na spolupráci, v rámci které přinesou amatérským hráčům hry Street Fighter V: Arcade Edition novou ligu a turnaje.
Street Fighter 5
Street Fighter 5

Liga zaměřená čistě na amatéry je prozatím zaměřena pouze na Spojené Státy. V této lize půjde zejména o systém "město VS město" turnaje a ligy, díky kterým Capcom vybere nastávajícího šampióna této historicky slavné série. Super League Gaming není na poli esportu nováčkem, v minulosti pomáhala vytvářet esportovou scénu pro hry jako League of Legends a dokonce i Minecraft. Nelze se tak divit tomu, že Capcom Media Ventures, nová část společnosti zaměřující se na esport, se s Super League Gami spojila a snaží se vytvářet esportovou scénu i mimo rodné Japonsko.

Street Fighter V: Arcade Edition

Hra Street Fighter V: Arcade Edition bude navíc přidána do platformy společnosti Super League, což umožní vytváření soukromých komunitních turnajů. "Street Fighter League: Amateur-US" (celý název nové ligy), bude produkovaná a přenášena skrz SuperLeagueTV kanál na platformách Twitch a Youtube, přenosy tak nenabídnou pouze samotné zápasy, ale také profily jednotlivých hráčů, komentáře a nejžhavější momenty z hry.

Producent hry Yoshinori Ono vznik nové ligy komentuje: "Jsme nadšení, že můžeme naši hru přinést i generaci dnešních hráčů za pomocí našich partnerů ze Super League. Tato společnost prokázala, že hráči chtějí hrát spolu i mimo online svět a setkávat se na zajímavých místech, ne jenom skrz své herní monitory. Komunitní model, který Super League přináší, je tak tou nejlepší možnou volbou."