Přejít k hlavnímu obsahu

Charitativní GG Prague 2019 je již za dveřmi

15. 5. 2019 | 18:29 Counter-Strike 2
V sobotu 25. května proběhne největší český charitativní turnaj GG Prague. Týmy poměří síly ve hře Counter-Strike: Global Offensive. Výtěžek ze startovného a charitativních streamů bude ve spolupráci s nadací Jonášek použit pro nákup vybavení dětských oddělení nemocnic po celé České republice. V uplynulých třech ročnících se takto již podařilo vybrat celkem téměř 360 000 Kč.
GG Prague
GG Prague

Esport na vzestupu

Esport, neboli soutěžní hraní počítačových her, se ve světě těší značné oblibě. Zejména v USA a asijských zemích, ale také např. v sousedním Polsku, jde dnes již o fenomén s miliony fanoušků. Stranou samozřejmě není ani Česká republika, kde toto odvětí prudce roste zejména v posledních letech.

„Herní průmysl zažívá u nás i ve světě neuvěřitelný boom a kontinuálně upevňuje svou pozici vedle tradičních sportů. Celosvětově sleduje hraní her dokonce více lidí než hokej. Toho jsme se rozhodli využít s konceptem GG Prague a s myšlenkou pomáhat druhým oslovit také mladší generaci, mezi níž je esport nejpopulárnější,"

říká Ladislav Dyntar, zakladatel týmu eSuba, který turnaj organizuje.

GG Prague

Charitativní stream a podpora YouTuberů

Turnaje se obvykle odehrávají za účasti špičkových hráčů, v tomto případě ale týmy budou netradičně tvořit zaměstnanci přihlášených společností. To ale neznamená, že mu nebude věnována patřičná pozornost. Zápasy v populárním titulu Counter-Strike: Global Offensive budou přenášeny živě prostřednictvím sítě TwitchTV za účasti profesionálních komentátorů a diváci je také budou moci sledovat na oficiálních streamech populárních osobností scény. V minulosti takto turnaj podpořila řada významných youtuberů a influencerů a mezi jeho ambasadory tak byli například Jirka Král, Pedro, MenT, Vladavideos či Viktrokaa.

Účastníci si díky tomu budou moci na vlastní kůži vyzkoušet atmosféru velkých turnajů, zažít netradiční formu teambuildingu a zároveň při tom přispět na dobrou věc. Kromě toho může akce pomoci soutěže v počítačových hrách zpopularizovat.

„Pomalejší tempo amatérských zápasů může pomoci divákům, kteří do světa esportu zatím nepronikli, se snazší orientací v herních mechanismech. Budeme rádi, pokud charitativní rozměr akce přiláká co nejvíce takových nováčků, protože každé zhlédnutí pomůže akci zviditelnit a vybrat více prostředků pro fond Jonášek,“

dodává Ladislav Dyntar.

GG Prague

Výtěžek dětským nemocnicím

K tzv. donatům, tedy finančním prostředkům darovaným diváky během živého vysílání, se po skončení turnaje a odečtení nákladů na organizaci přidá také výtěžek ze startovného a partnerských příspěvků. Právě bez partnerů by organizace takové události byla těžko myslitelná, v letošním roce mezi ně patří společnosti Microsoft, Samsung nebo CZC.CZ, mediálním partnerem je pak PLAYzone.cz.

Během minulých ročníků se takto podařilo vybrat dohromady téměř 360 000 Kč, jež byly použity k nákupu vybavení pro dětská oddělení vybraných nemocnic v České republice. Díky tomu dnes malým pacientům pomáhají zpříjemnit mnohdy náročný průběh léčby nové televize nebo herní konzole Xbox. I letos poputují vybrané finance za stejným účelem a pokud se podaří získat dostatečně vysokou částku, v plánu je rozšířit nákup také o potřebnou zdravotní techniku.

Obrázek

„Rádi bychom poděkovali pořadatelům a partnerům i všem týmům, kteří se zúčastnili minulých ročníků. Máme obrovskou radost, že projekt GG Prague získává rok od roku větší popularitu a my díky vybraným prostředkům můžeme plnit stále odvážnější plány, jak pomáhat dětským oddělením nemocnic,“

uvedl Libor Zimmer z Nadačního fondu Jonášek.

Zdroj: game4good.cz
Štítky: GG Prague