Přejít k hlavnímu obsahu

MSI Preview: Proč je boj o titul stále otevřený

16. 5. 2019 | 00:04 League of Legends
Už v pátek vypukne play-off fáze letošního MSI, ve které se utká G2 Esports s SKT a Team Liquid s Invictus Gaming.
Mid-Season Invitational 2019 Play-off
Mid-Season Invitational 2019 Play-off

Liquid vs. Invictus - Světoví šampioni by neměli zaváhat

Invictus Gaminglogo std.pngInvictus Gaming

17. května
12:00

Team LiquidTeam Liquidlogo std.png

 Jižní Korea TheShyTopImpact  Jižní Korea
 Čína NingJungleXmithie  Filipíny
 Jižní Korea RookieMidJensen  Dánsko
 Čína JackeyLoveAD CarryDoublelift  Spojené státy americké
 Čína BaolanSupportCoreJJ  Jižní Korea

V zápasu Ameriky s Čínou je favorit zřejmě jasný. Tým obhájců titulu mistrů světa ztratil ve skupinách pouze jedinou mapu, a to navíc tu úplně poslední. Team Liquid ke konci skupinové fáze ale vypadal velmi slušně a mile překvapil hlavně veteránský toplaner Impact, který byl před startem turnaje považován za týmovou největší slabinu. Naopak v některých hrách se nepotvrdila síla spodní lajny, která měla být tou částí mapy, o kterou se Team Liquid bude moc opřít. 

Invictus Gaming nedělá v early game mnoho chyb a i pokud je udělá, dokáže na mapě vytvořit takovou situaci, aby vynikly týmové silné stránky a byla naprosto eliminována goldovou nevýhodu. Team Liquid bude v early game potřebovat Xmithieho na agresivních šampionech, jako Jarvanovi, který dokáže tým v brzkých fázích nakopnout a pomoci v hladkém přechodu do teamfightů, ve kterých by TL své soupeře mohl převýšit. Invictus Gaming má ale natolik individuálně silné hráče, kteří navíc moc dobře rozumí pohybu po mapě a zřejmě se jim podaří vytvořit situace, ve kterých americký tým nebude mít šanci využít své silné stránky.

Tip redakce: Invictus Gaming 3:0 Team Liquid (Jatt 3:1, Kobe 3:1, Drakos 3:0, Spawn 3:0)

MSI Team Liquid Invictus Gaming

G2 vs. SKT - Nepředvídatelná bitva

SK Telecom T1logo std.pngSK Telecom T1

18. května
9:00

G2 EsportsG2 Esportslogo std.png

 Jižní Korea KhanTopWunder  Dánsko
 Jižní Korea ClidJungleJankos  Polsko
 Jižní Korea FakerMidCaps  Dánsko
 Jižní Korea TeddyAD CarryPerkz  Chorvatsko
 Jižní Korea MataSupportMikyx  Slovinsko

Ještě před rokem by byl SK Telecom T1 považován v tomto duelu za jednoznačného favorita. Situace je ale nyní úplně jiná a oba týmy jdou do zápasu s velmi podobnými šancemi. V lepší formě je ale korejský mistr, který jako jediný dokázal porazit Invictus Gaming, a to velice jednoznačným způsobem. Velký výkon v tomto zápase předvedl hlavně Faker, který znovu připomněl, proč se mu v minulosti přezdívalo "nesmrtelný demon". G2 Esports zakončil skupinu třemi prohrami v řadě, ale proti SKT se Evropanům podařilo v obou vzájemných zápasech zvítězit.

Fortuna esport progaming

G2 vypadal velmi špatně i na konci základní části domácí ligy, ale v play-off znovu jasně dominoval, v což mohou doufat evropští fans i na MSI. Dá se předpokládat, že SKT bude na zápas dobře připraven a bude spíše na G2, jak korejského soupeře dokáže dohnat do situací, ve kterých se jeho taktiky zhroutí. Vítězství G2 je možné, ale hodně bude záležet na individuálních výkonech, zejména pak Capse, který měl několik her, ve kterých vypadal velmi špatně. Zároveň ale ukázal, proč je označován za jednoho z nejlepších midařů současnosti.

Tip redakce: SK Telecom T1 3:1 G2 Esports (Jatt 3:1, Kobe 3:2, Drakos 2:3, Spawn 3:0)

MSI 2019 SKT G2 Esports