Přejít k hlavnímu obsahu

UNO se stal nejhranějším módem pro Overwatch

31. 5. 2019 | 20:59 Overwatch
1 556 odehraných zápasů v celkovém počtu 1370 hodin herního času. To je to, co činí UNO nejoblíbenějším herním módem v Overwatchi. A o co, že to vlastně jde?
Výchozí obrázek

Pravidla hry UNO

Začíná hráč po levici rozdávajícího, pak se pokračuje ve směru hodinových ručiček. Ve svém tahu hráč může odhodit na odhazovací hromádku kartu z ruky, která má stejnou barvu nebo číselnou hodnotu (u číselných karet) nebo symbol (u akčních karet) jako vrchní karta na odhazovací hromádce. Pokud takovou kartu nemá, nebo ji nechce odhodit, táhne do ruky vrchní kartu z tahacího balíčku. Je-li tuto kartu podle pravidel možné zahrát, hráč to může udělat, ale po táhnutí karty již hráč nesmí odehrát kartu, kterou měl v ruce už předtím. Pak hraje další hráč.

Obrázek

Overwatch verze

Ve verzi Overwatch stojí hráči kolem centrálního kruhu, který funguje jako „stůl“, na němž se hra hraje. Kruh uprostřed ukazuje číslo a barvu karty v horní části odhazovacího balíčku a další paprsek zvýrazní, který hráč má v současné době svůj tah. Nejnovější verze tohoto režimu byla aktualizována s různými efekty a dalšími vymoženostmi ke zlepšení hry. Zaměření na jiného hráče ukazuje, kolik karet zbývá, a hráč, který má jen jednu kartu, je pohlcen plameny. Hráči, kteří jsou přeskočeni, zamrznou.

Režim také podporuje různé lokality na různých mapách, takže si hráči mohou vybrat svou preferovanou scénu pro svou hru. Režim podporuje až dvanáct hráčů.

Návod ke hraní:

  • [primární oheň] a [sekundární požár] se používají ke změně vaší aktuálně vybrané karty
  • [skok] se používá k přehrání vaší aktuálně vybrané karty, když je na řadě
  • [crouch] se používá k předání vašeho tahu k dalšímu hráči bez hraní karty, přičemž si vezme kartu (nebo více, když se přehraje + 2 / + 4)
  • [schopnost 2] se používá k cyklu barvy bílých karet (+4 a "pick" karet).