Přejít k hlavnímu obsahu

Samsung Letní Sklizeň: Tipy pro hraní na telefonu

20. 7. 2019 | 11:57 Fortnite
Hraješ Fortnite na mobilu, ale stále se ti nedaří vyhrávat tolik her, kolik by sis přál? Tak právě pro tebe je tento článek!
fortnitesamsung
fortnitesamsung

I když je Fortnite verze pro mobil v podstatě stejná, jako ta pro počítač, tak se ale pořád nejedná o úplně stejnou hru a je potřeba se přizpůsobit. A právě, jak na to najdeš v tomhle článku.

Samsung Fortnite

Nauč se ovládání 

Může to znít samozřejmě, ale hodně lidí toto podceňuje. Ovládání na mobilu je kompletně jiné a pokud jsi zkušený hráč počítačové verze, tak se budeš muset celé ovládání přenaučit, což vyžaduje čas a trénink. 

Samsung Fortnite

Kromě normálního ovládání je změněné i stavění:

Samsung Fortnite

Uprav si senzitivitu dotyku

Jak jsme již zmiňovali, ovládání je zcela odlišné od počítačové verze a je potřeba s tím počítat. Většinu času budeš běhat po herní mapě a rozhlížet se po okolí, jestli nevidíš nepřátele. Proto je potřeba, aby ti senzitivita dotyku seděla jako ulitá. Prvních her se soustřeď jen na nastavení senzitivity, zkoušej, co ti vyhovuje a co ne. Obecně je rychlejší senzitivita lepší pro pohyb, ale zase můžeš mít problém se střílením. 

Samsung Fortnite

Používej sluchátka 

Velice podceňovaná věc u mobilního hraní. Na počítači také nejspíše nehraješ s reproduktory a pokud ano, tak jsi ve velké nevýhodě oproti ostatním se sluchátky. Díky sluchátkům totiž lépe rozeznáš směr, odkud jdou zvuky a i jak jsou daleko, takže s kvalitními sluchátky tě již nikdo nepřekvapí.

Vizualizace zvuků

Vizualizace zvuků je nová funkce, kterou Epic Games do Fortnite přidaly. Díky ní zvuky nejen uslyšíš, ale i uvidíš jako symboly na své obrazovce. Každý zvuk má svůj specifický symbol a intenzitu a díky tomu s dostatkem tréninku budeš schopný rozeznat přesně co se kolem děje.

Samsung Fortnite

Používej auto-run

Věc, kterou hodně lidí nepoužívá a přitom může být velice užitečná, hlavně při hraní na telefonu. Pokud běžíš, tak si na telefonu zakrýváš prsty docela výrazný kus obrazovky, kde zrovna můžou být tvoji protihráči. Proto používej auto-run pokud se přesouváš na delší dráhu.

Nauč se stavět rychle

Na mobilu se často zapomíná na tento důležitý aspekt Fortnitu, jelikož stavění není až tak intuitivní jako na počítači. O to je ovšem silnější. Nezapomínej, že každý má stejný hendikep jako ty a proto, pokud se naučíš stavění využívat na maximum, tak máš obrovskou převahu oproti ostatním.

Snaž se bojovat na blízké vzdálenosti

Střílení na mobilu je specifické v tom, že máš malou obrazovku a tam míření na delší vzdálenosti je velice složité. Nehledě na to, že míření ve Fortnitu je mnohem méně spolehlivé než v ostatních hrách díky prvku náhody. A také, jelikož se jedná o battle royale titul, tak málokdy jste na mapě jen vy a váš soupeř a tím, že budete dlouho mířit a střílet po soupeři, který je daleko, tak na sebe akorát přilákáte pozornost ostatních hráčů. Namísto používání útočných pušek na dlouhé vzdálenosti tedy raději používej brokovnice na blízko a ukonči své souboje rychle.

Samsung Fortnite

Během soubojů používej zaměřovací funkci

Míření, funkce, na kterou můžeš v intenzivních bojích snadno zapomenout. Je lákavé při bojích na blízko mířit jen přes velká mířidla, ale obvykle se vyplatí zamířit a střílet pečlivěji. Už takto je střílení na mobilech komplikované, takže potřebuješ využívat vše, co ti hra může nabídnout.

Samsung Fortnite

Zapni si Tap to Search/Interact

Ačkoliv může vypadat automatické sbírání pohodlně, tak brzo zjistíš, že se ti většinou v inventáři nachází jen předměty, které mají buď špatnou kvalitu nebo je nevyužiješ a pak ti trvá zbytečně dlouho vše utřídit. Proto je lepší mít hned od začátku zapnutou v nastavení funkci "Tap to Search/Interact", díky které věci sbíráš sice manuálně, ale o to větší máš kontrolu nad svým inventářem. 

Samsung Fortnite

A to je pro tento článek vše. Pokud se budeš řídit těmito radami, tak určitě poznáš rozdíly ve své hře a získáš více vítězství. A třeba se jednou kvalifikuješ i na MČR ve Fortnite, jako tito borci v Samsung Letní Sklizni: 

mčr mobile