Přejít k hlavnímu obsahu

Pechyn z eXtatus o FORTUNA COOL lize: Moc času na přípravu nebylo

28. 7. 2019 | 21:30 Counter-Strike 2
Ve středu před startem FORTUNA COOL ligy jsme si na rozhovor pozvali Pechyna z eXtatus. Jak si na podzimní split nejprestižnější domácí dlouhodobé soutěže věří? Jak hodnotí přestupy, které scénou otřásly? A jak probíhala jejich příprava?
Výchozí obrázek

První kolo FORTUNA COOL ligy začíná už dneska. Jak se na něj těšíš?

Jelikož přes léto nejsou žádné LAN akce nebo turnaje, tak jsem rád, že se bude hrát aspoň tato liga. Též mě zajímá, jak se bude všem novým sestavám dařit.

Těsně před začátkem podzimního splitu začaly domácí scénou zmítat změny. Co si o nich myslí? Překvapily tě nějaké přestupy?

Těch změn je opravdu dost a občas se už v tom i ztrácím, ale asi nejvíc mě překvapilo, že MVP minulého splitu opustilo top 1 psychicky odolnou rodinku Gladiátorů a přešlo do Modré krve.

Kolotoči změn se nevyhnula ani vaše sestava. Co stálo za odchodem blogg1se a honese? A jak jste se rozhodovali při hledání jejich nástupců?

Blogg1s byl podle některých top1 awp hráč už dlouhou dobu, též už byl i jednou nohou v Evropě díky těm neskutečným výsledky, co předváděl, takže to byla jen otázka času, kdy odejde. No a Hones, to je prostě Hones. Hlavně jsme hledali někoho, s kým se dobře známe, takže si myslím, že náhradu jsme našli adekvátní a snad se nám podaří dosáhnout uspokujících výsledků.

Stihli jste se vůbec v nové sestavě připravovat? Nebojíš se, že vaše nesehranost vás může minimálně ze začátku stát cenné body?

Moc toho času nebylo, jelikož jsme tuto sestavu dali dohromady před pár dny a ještě k tomu si někteří našli drahou polovičku a místo tvrdého trénování jezdí do Brna. Ze začátku se najde rozhodně spoustu chyb, které nás mohou stát body, ale snad těch chyb bude co nejmíň a vstoupíme do začátku ligy úspěšně.

FORTUNA COOL liga

Vy jste spolu s Brute.gg díky jarním výsledkům nemuseli projít kvalifikací. Co říkáš na celky, které se přes ně probojovaly?

Do tohoto letního splitu se dostali snad všechny přední týmy této scény, takže tento split bude velice těžký. Hlavně, když se konečně probojoval do této ligy i kvalitní a především elitní tým eSuba.

V základní části se bude bojovat klasickým, specifickým formátem. Vyhovuje ti, nebo bys byl raději, kdyby se dočkal inovací?

Za mě je tento formát vyhovující a asi bych ho nijak neměnil.

Postup na LAN finále bude opět čekat na čtyři nejlepší. Kdo jimi podle tebe bude?

Tento split bude velice těsný, ale řekl bych, že našlapaná sestava eSuby nesmí chybět. Dále bych to viděl na Universe, Dark Tigers a snad i my.

Díky za rozhovor, máš nějaký vzkaz na závěr?

Díky za tu možnost opět dělat rozhovor. Vždy jsem radostí celý bez sebe, když se mi tohle poštěstí. Snad nám budete fandit, HUA.

Štítky: COOL liga
miluju videohry a hlavně ligu legend