Přejít k hlavnímu obsahu

Ninja se loučí s Twitchem, nově bude streamovat pouze na Mixeru

1. 8. 2019 | 21:09 Fortnite
Jedna z největších hvězd Fortnite scény a také jeden z nejpopulárnějších streamerů obecně Ninja se rozhodl ukončit svoji kariéru na platformě Twitch! Exkluzivně bude nově vysílat na Mixeru od Microsoftu.
Ninja
Ninja

Minulý víkend se odehrál doposud největší esportový turnaj, Mistrovství světa ve Fortnite. V této battle royale hře z dílny Epic Games se v New Yorku bojovalo o více jak 30 milionů dolarů a vzhledem k obecně nižšímu věku těch, kteří si tuto neskutečnou částku rozdělili, tento turnaj obsadil přední stránky domácích i světových mainstreamových médií. Není tomu ale tak dávno, co si prakticky každý při slově Fortnite vybavil něco jiného než halu plnou teenagerů bojujících o miliony. S tímto herním titulem je totiž neodlučitelně spojen také ani ne třicetiletý američan s modrými vlasy jménem Richard Tyler Blevins. Známý je ale spíše pod přezdívkou Ninja.

Richard se proslavil právě hraním battle royale her a od svého raketového vzrůstu z přelomu let 2017 a 2018 je přední tváří nejen Fortnite, ale také celé streamerské komunity. Statistikám na nejznámější streamerské platformě Twitch.tv dominuje jako žádný jednotlivec před ním, vysíláním toho, jak komentuje své vlastní hraní, si vydělává opravdu obří peníze, jeho kariéru by mu zkrátka záviděl snad každý. O to více je překvapivá zpráva, kterou dnes pomocí videa, v němž odpovídá na otázky od sebe samého s vizáží novináře, vydal Ninja na svém Twitteru. Jeden z nejznámějších streamerů současnosti se rozhodl učinit riskantní krok, který se stal u jeho fanoušků ihned silně kontroverzním tématem – Ninja opouští Twitch, nově totiž bude exkluzivně streamovat na Mixeru, platformě pro živé přenosy z dílny Microsoftu!

Co za jeho rozhodnutím stojí, úplně jasné není. Sám tvrdí, že to bere jako skvělou příležitost, jak se vrátit ke svým kořenům a rozpomenout si, proč streamování vůbec na začátku propadl, záhadou ale zůstává třeba to, jak moc velkou roli v tomto streamerském přestupu roku odehrály finance či to, že Mixer stále roste, zatímco Twitch nyní zaznamenal první pokles za dlouhou dobu (údaje pocházejí od Streamlabs). Ve videu, které si můžete pustit výše, Ninja zmiňuje také to, že tato změna kvalitu jeho streamu nijak nezasáhne. Jestli tomu tak opravdu bude, zjistíme již zítra. První stream na svém Mixer kanále zapne Ninja přesně v poledne, což ve středoevropském letním čase odpovídá sedmé hodině večer.

Štítky: Ninja
miluju videohry a hlavně ligu legend