Přejít k hlavnímu obsahu

Česká Twitch scéna opět předvedla soudržnost a schopnost konat dobré skutky

23. 8. 2019 | 17:02 Twitch.tv
Můžete ji milovat či nenávidět, sledovat či ignorovat. Lokální komunita na platformě Twitch.tv je ale čím dál silnější a ačkoliv s sebou přináší i negativní aférky, tak dnes bychom vám rádi pověděli o aktuálním příběhu, kdy naopak česká Twitch scéna ukázala srdce a pomohla člověku, který to opravdu ocení.
Alkan + Láďa
Alkan + Láďa

Říkej mi Láďo, tak zní přezdívka 22letého mladíka z Ústí nad Labem, jehož kanál může působit jako jedním z mnoha. Tedy do chvíle, než si jej rozkliknete. Z krátkého popisu kanálu se totiž dozvíte krutou informaci, že Láďa bojuje s rakovinou. Dle dalších informací je s jeho typem rakoviny dost nízká šanci na přežití. Důležité ale je, že Láďa bojuje, k čemuž mu dopomáhá právě platforma Twitch.tv, kde si má s kým povídat a nemusí se cítit osaměle. Ať už sedí ve svém ústeckém pokojíčku nebo je v nemocnici.

Láďa si mnohdy s kým povídat bohužel neměl, což se v lepší obrátilo ve chvíli, kdy jeden jeho známý začal rozesílat největším domácím osobnostem donaty s textem o podporu. O Láďovi se tak v krátkém sledu dozvěděl FattyPillow, přišel si s ním popovídat a následně jej nahostoval ArcadeBulls, stejně tak i Opat04, který v Ústí nad Labem bydlí pár bloků od něj. Agraelovi dokonce sám Láďa napsal, že by ocenil, kdyby se mohli setkat a pokecat spolu. Právě nejsledovanější český streamer pomohl se svojí komunitou s lehkostí naplnit donate goal na zlepšení techniky pro streamování při jednom z jeho pokojíčkových přenosů.

Ještě k většímu činu se však odhodlal David Gärtner, na domácí scéně známý jako Alkan. Ten Láďu kontaktoval, že by se s ním rád setkal a přišel za ním do nemocnice na návštěvu. Před setkáním se bavili o notebooku, který byl Láďovým snem, obzvláště ve chvílích, když si v nemocnici neměl jak čas krátit hraním oblíbených her a streamoval pouze na telefonu, kdy si se svými diváky povídal. Alkan se před návštěvou dokázal dohodnout se svým partnerem a když daný notebook Láďovi do nemocnice, ten nevěřil svým očím a nevěděl, co říct.

Věříme, že všechna tato podpora byla myšlena v první řadě jako opravdová podpora nemocnému člověku, ne žádný pokus o zviditelnění či jednorázově zlepšení renomé. Držíme palce, Láďo!

Štítky: Twitch
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.