Přejít k hlavnímu obsahu

Pátá řada HBO seriálu Ballers bude o esportu a vypukne již v pondělí večer; v hlavní roli The Rock

26. 8. 2019 | 11:50 League of Legends
Elektronický sport je žhavé téma a leckdo se jej snaží vymačkat na maximum. Nejinak se k tomu postavila i HBO, které pro závěrečnou řadu seriálu Ballers vybrala esport za své téma, zatímco minulé série byly spíše o tradičnějších odvětvích. V českém vysílání seriál najdete pod názvem Hráči, první díl nás čeká již v pondělí od 21:30.
Dwayne Johnson Ballers
Dwayne Johnson Ballers

Seriál Ballers byl od HBO jako ušitý na míru Dwayne "The Rock" Johnsonovi, který se zde prezentuje jako vysloužilá sportovní hvězda, jež se po ukončení aktivní kariéry pohybuje za oponou. Celkově má seriál z dílny Stephena Levinsona aktuální hodnocení na ČSFD.cz 75 procent, pod tuto hranici dosud nespadla žádná z dosavadních čtyř sérií. Dá se tak očekávat, že pokračování s tématikou esportu bude mít určitou kvalitu.

Podle teaseru je zřejmé, že se dění bude motat okolo League of Legends. Celkem nás v následujících týdnech čeká deset epizod, u kterých známe polovinu názvů: Protocol Is for Losers, Must Be the Shoes, Copernicursed, Municipal, Crumbs. Pokud tak rádi fantazírujete, můžete si podle pojmenování představit, o čem esportová série Ballers bude a jaké role se The Rock zhostí. Kromě toho totiž bylo potvrzeno už jen angažování se týmu Splyce, vedle kterého se spekuluje také o prezenci Teamu Liquid, v současnosti nejúspěšnější organizace světa.

V televizních programech naleznete seriál pod názvem Hráči. Svou premiéru si finální série odkroutí v pondělí 26. srpna, kdy bude úvodní epizoda odvysílána od 21:30 na kanále HBO a o hodinu později na kanále HBO3. 

Splyce Ballers
Zdroj: estnn.com
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.