Přejít k hlavnímu obsahu

ICL 53: Fury Esport si po výhře 3:0 odvážejí zlato!

1. 9. 2019 | 17:36 Counter-Strike 2
Další pokračování kultovní Infinity Csarnok Lan se odehrálo ve dnech 29. srpna až 1. září. V maďarském Vácu se sice nepředstaví domácí elita, ale pro cenné kovy vyrazily přes hranice týmy z našich končin – Fury Esport, eEriness, DEFEATERS a wrAth. Kdo všechno nakonec uspěl?
ICL 53
ICL 53
Zdroj: Zdroj

UPDATE #6, neděle 17:15 | Máme dobojováno! Po poklidné výhře nad hős utca peek se wrAth potřetí postavili Fury Esport, kterým po prohře v BO1 zápase i v BO3 sérii měli co vracet. Tým s několika veterány vzdoroval na svém map picku, Dustu II, ale po prohře 14:16 měli Fury s počáteční výhodou jedné mapy vše ve svých rukou. Na uzavření turnaje stačilo jednoznačné Inferno a stinx a spol. mohli nad hlavu pozvednout pohár, ke kterému obdrží ještě 150 tisíc forintů a další věcné ceny. Stříbrní wrAth byli odměněni rovnou polovinou. 

Zápasy česko-slovenských zástupců v play-off:

  • 1. kolo WB
     Česká republika wrAth vs.  Maďarsko KnockOutStars – 16:9
     Česká republika DEFEATERS vs.  Maďarsko TWINXER – 16:9
     Česká republika Fury Esport vs.  Maďarsko Netrax – 16:5
     Česká republika eEriness E-BLUE vs.  Maďarsko TESCO 1v1 – 20:22
     
  • 2. kolo WB
     Česká republika wrAth vs.  Maďarsko Phoenix Reborn – 2:0
     Česká republika DEFEATERS vs.  Maďarsko hős utca peek – 2:0
     Česká republika Fury Esport vs.  Maďarsko TESCO 1v1 – 2:0
     
  • Semifinále WB
     Česká republika wrAth vs.  Česká republika DEFEATERS – 2:0
     Česká republika Fury Esport vs.  Maďarsko 0in1 – 2:0
     
  • Finále WB
     Česká republika wrAth vs.  Česká republika Fury Esport – 0:2 (HLTV)
     
  • 1. kolo LB Česká republika eEriness E-BLUE vs.  Maďarsko Netrax – 16:3
  • 2. kolo LB Česká republika eEriness E-BLUE vs.  Maďarsko Phoenix Reborn – 16:7
  • 3. kolo LB Česká republika eEriness E-BLUE vs.  Maďarsko hős utca peek – 13:16
  • 4. kolo LB Česká republika DEFEATERS vs.  Maďarsko need more DM – 12:16
  • 5. kolo LB Maďarsko hős utca peek vs.  Maďarsko need more DM – 16:13 (HLTV)
  • Finále LB Česká republika wrAth vs.  Maďarsko hős utca peek – 2:0 (HLTV)
     
  • Grandfinále
     Česká republika Fury Esport vs.  Česká republika wrAth – 3:0 (HLTV)

UPDATE #5, neděle 11:50 | DEFEATERS na rozdíl od skupinové fáze need more DM porazit nedokázali a po pádu dolů tedy končí druhou prohrou v řadě na 5. až 6. místě. Ještě více nás však zajímalo finále WB, které mělo po letech opravdu parádní náboj. Fury Esport však dokonale využili své týmové sehranosti a po druhé výhře nad mixem známých i neznámých hráčů současně míří do grandfinále. Jak nám ale sám zástupce wrAth po sobotě prozradil, takový postup turnajem zdaleka nečekali a boj o medaile je příjemným překvapením.

UPDATE #4, sobota 23:30 | Další den je u konce a v turnaji zbývá posledních šest týmů. Nejdůležitější na tom je to, že rovná polovina je z našich luhů a hájů, přičemž wrAth a Fury Esport se na úvod neděle dokonce poperou o první místo v grandfinále. Oba týmy původně ze skupiny C totiž v sobotu dokráčely do finále, což znamená, že na ICL 53 máme jisté dva medailisty. DEFEATERS na wrAth bohužel nestačili a budou se muset poprat se spodním pavoukem, kde na celkovém 7. až 8. místě již bohužel havarovali eEriness a s Vácem se rozloučili.

UPDATE #3, sobota 17:30 | Českým barvám se daří opravdu hezky. Jedinou kaňkou je vystoupení eEriness, kterým se nezdařilo první kolo a nečekaně se tedy budou muset prokousávat spodním pavoukem. Zbylí tři zástupci naopak procházejí bez ztráty květinky a zhruba od 21:00 na ně čeká boj o postup do TOP3.

UPDATE #2, sobota 1:15 | Zápletka skupiny D odstartovala v pátém kole, kde se eEriness dokázali porazit DEFEATERS poměrem 16:13. Jejich cesta za výhrou skupiny se ale zamotala nečekanou prohrou nad mezőgazdÁSZOK, zatímco DFS si poradili s těžkým soupeřem, need more DM. Vše měl rozhodnout závěrečný zápas eEriness právě proti need more DM, ale konečná remíza znamená pro EE postup ze druhého místa. DEFEATERS tak i přes prohru nad druhým domácím týmem vyhrávají skupinu a můžou se těšit ze snazšího pavouka, zatímco na druhého českého vítěze skupiny mohou ve druhém kole WB čekat právě eEriness!

UPDATE #1, pátek 16:30 | Zatímco první dvě skupiny od čtvrtka patřily ryze maďarským týmům, v pátek už to bylo jiné. Fury Esport si v ochuzené skupině vyšlápli na první dva soky, totéž se ale v úvodních kolech povedlo wrAth, což znamenalo, že se o první místo ve skupině C utkaly právě oba CZ/SK výběry. V těsném boji nakonec poměrem 16:13 triumfovali Fury a na tom, že do play-off půjdou z prvního místa, nezměnil nic ani výpadek elektřiny při posledním zápase, po kterém se týmy dohodly na remíze. Nás však zajímá i poslední skupina, do boje se totiž vypraví i zbylí dva zástupci z domácí scény. Všechny kompletní výsledky naleznete zde.

    Skupina ASkupina BSkupina CSkupina D
     Maďarsko Phoenix Reborn Maďarsko 0 in 1 Česká republika Fury Esport Česká republika DEFEATERS
     Maďarsko lucidreams Maďarsko Boxolók Česká republika wrAth Česká republika eEriness E-BLUE
     Maďarsko TESCO 1v1 Maďarsko KnockOutStars Maďarsko hős utca peek Maďarsko need more DM
     Maďarsko TWINXER Maďarsko Netrax Maďarsko Swindlers Maďarsko Team SZANASZÉT
     Maďarsko Malicious Maďarsko Kábi-tó Maďarsko balynok Maďarsko mezőgazdÁSZOK
     Maďarsko ICL > V4 Maďarsko Cobra11  Maďarsko nSTEEZ
        Maďarsko $ynthetic
    Fury Esport ICL 53
    wrAth ICL 53
    DEFEATERS ICL 53
    eEriness ICL 53

    ICL s pořadovým číslem 53 odstartuje ve čtvrtek, české a slovenské celky do dění vstoupí klasicky v páteční várce skupin. Víkendové dny jsou pak rezervovány na play-off šestnácti nejlepších, kteří postoupí z jedné ze čtyř skupin. Ačkoliv by se za naše nejžhavější želízko dal považovat tým eEriness E-BLUE, tak jeho sestava vyrazí do Vácu značně obměněná. Tým v posledních týdnech vyměnil dva hráče a kvůli jiným povinnostem další dva na zahraniční štaci vyrazit nemohou, obhajoba cenného kovu je tak pouze na Bordelovi. V kompletním složení naopak vstříc úspěchu vyráží Fury Esport a DEFEATERS. O mixu wrAth toho příliš nevíme, vzhledem k tajemnosti jejich soupisky, ale i tady bychom se překvapení nedivili. Sestavy CZ/SK týmů jsou následující:

    •  Česká republika eEriness E-BLUE: Bordel, thieff, replay, Zajda, Valencio
    •  Česká republika Fury Esport: stinx, xperrience, manguss, INCC, system
    •  Česká republika DEFEATERS: dzejky, Mult1, KWERTZZ, frappo, TuiPo
    •  Česká republika wrAth: azak, iohn, l, funmaister, WANTYYYYY

    Tak jako v minulosti bude i tentokrát ICL patřit mezi součásti kvalifikace na Vodafone MČR 2019, a to za reprezentaci v zahraničí. Vzhledem k parametrům akce byla maďarské lanpárty přiřčena třída C, vítěz si tak odnese rovných pět set bodů do klasifikace. Pro zisk i těch minimálních MČR bodů je nutné postoupit ze skupiny. Finanční dotace turnaje je 315 tisíc forintů, což je v přepočtu necelých 25 tisíc korun. Zbytek cen tvoří věcné produkty partnerů akce v podobné herních periferií, dárkové poukázky či reálný Karambit.

    Rozdělení jednotlivých odměn vypadá následovně:

    • 1. místo: 150 000 HUF + věcné ceny + 500 MČR bodů
    • 2. místo: 75 000 HUF + věcné ceny + 300 MČR bodů
    • 3. místo: 50 000 HUF + věcné ceny + 200 MČR bodů
    • 4. místo: 40 000 HUF + věcné ceny + 150 MČR bodů
    • 5.-6. místo: 110 MČR bodů
    • 7.-8. místo: 80 MČR bodů
    • 9.-12. místo: 60 MČR bodů
    • 13.-16. místo: 40 MČR bodů
    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.