Přejít k hlavnímu obsahu

VIDEOROZHOVOR s Gratisfactionem: AVANGAR jsme si přáli, proti ZywOovi nechce většina týmu hrát

7. 9. 2019 | 13:17 Counter-Strike 2
Hlásíme se z Berlína s našim prvním rozhovorem, ke kterému jsme si hned po vyhraném čtvrtfinále pozvali Gratisfactiona z Renegades. Právě tato australská smečka překvapila všechny finské fanoušky a možná ještě překvapivěji na ni v úvodním sobotním semifinále čeká AVANGAR.
Gratisfaction
Gratisfaction

Seane, probojovali jste se do semifinále, a to je váš zatím nejlepší výsledek. Jaký z toho máš pocit?

Samozřejmě velice dobrý. Věděli jsme, že na to máme. Na posledním Majoru jsme vypadli kvůli vlastním chybám. Je dobré, že se nám tentokrát podařilo postoupit.

Myslím, že ENCE byli favorité tohoto zápasu. Působilo to na vás nějak?

Ne, nezajímali jsme se o to, co si myslí fanoušci. Porazili jsme je ve většině předchozích zápasů. Věděli jsme, že to můžeme dokázat znovu a také jsme to dokázali.

Budete hrát proti vítězi zápasu Team Vitality vs. AVANGAR. Proti komu bys hrál raději?

Asi AVANGAR, většina týmu nechce hrát proti ZywOovi.

Renegades @ StarLadder Major 2019

Jak si zatím užíváš tento turnaj? Mohl bys ho porovnat například s Katowicemi?

Tento turnaj je velmi dobrý. V místnosti na přípravy je celkem horko, klimatizace na hotelu není úplně fajn, ale kabiny na hlavní stage jsou celkem cool. Neslyšíte tam fanoušky.

Vypadá to, že na tomto Majoru, jste opět ve formě. Co se dělo od Katowic?

Hráli jsme dobře na posledním Majoru, a i poté jsme měli dobré výsledky. Potom jsme měli problémy vízy a tým trochu vypadl z formy. Když jsem se vrátil do týmu, panovala tam špatná nálada a cítil jsem, že jsem vytvářel negativní atmosféru a hráli jsme příšerně. Nakonec jsme si dali pauzu na mentální odpočinek a na bootcamp jsme přišli soustředění. Změnili jsme spoustu strategií a začalo to fungovat.

Soustředili jste se pouze na trénink, nebo měli čas si také prohlédnout Berlín?

Většinu času jsme trénovali. Jediné, kdy jsme se podívali po městě, bylo při shánění jídla nebo kvůli médiím. Nyní se soustředíme hlavně na hru a prozkoumávat město budeme pak.

Poslední otázka, kdo vyhraje tento Major? Budete to vy?

Pravděpodobně ano.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.