Přejít k hlavnímu obsahu

SabeRLightův nový tým pod křídly Singularity je konečně kompletní i oficiálně odhalený

16. 9. 2019 | 22:41 Dota 2
Přestupová sága je u konce a SabeRLighT se po odchodu z Hippomaniacs konečně usadil. Prvním zahraniční destinací českého hráče je Team Singularity, kde se měl původně potkat se slovenským hráčem Skiterem. Ten však nakonec míří do dosud neznámého působiště v zámoří.
Team Singularity Dota 2
Team Singularity Dota 2

Od odchodu Jonáše 'SabeRLighT' Volka z Hippomaniacs jsme už pár řádků napsali, ale nic nebylo dosud oficiální, vždy jen střípky informací, které se po čase mnohdy rozcházely. Začátkem tohoto týdne je však konečně všechno potvrzené a český hráč se na své první zahraniční štaci může soustředit jen na své výkony.

Příběh v Singularity se začal psát přestavbou kádru, ve kterém měli zůstat Xcalibur a Miposhka, jenže druhý jmenovaný se nakonec vrátil na CIS scénu a vše zůstalo na švédském hráči pozice 1, trenéru MeTTpuMovi a týmovém manažerovi. Jako prvního si z řad mladých a talentovaných hráčů vybrali právě SabeRLighTa, který krátce na to oznámil svůj konec v Hippomaniacs. Na pozici 4 se rozhodovali mezi Handskenem a Biverem, pro druhého jmenovaného rozhodovalo to, že zájem o připojení k týmu měl i slovenský hráč Skiter (oliver), jeho bývalý parťák. Sestavu měl uzavřít dnz, který byl v oficiálním prohlášení označen za perfektní doplněk.

To ale není všechno, protože v tu chvíli už byl Biver rozhodnutý přijmout nabídku ze Severní Ameriky a Handsken, jako druhá možnost, už nebyl volný. Tým zkoušel hrát s Velheorem, načež odchod do zámoří oznámil i Skiter. Destinace obou hráčů je však dosud neznámá. Tým tak rázem byl zpátky pouze ve třech, což se ale opět rychle změnilo, když se podařilo ulovit MagE. Pozice 4 však byla stále zakletá a jelikož nebyli žádní vhodní kandidáti dostupní, rozhodl se sem přesunout dnz a své místo přenechat poslední akvizici, kterou je Peksu. Tím je tvorba nového týmu u konce a jsme zvědavi, jak na svou zahraniční pouť český hráč vykročí.

Prvním turnajem od oficiálního oznámení je GG.BET Hamburg Invitational, kde se hraje o přímou pozvánku na ESL One do Hamburku. Pokud by se Singularity podařilo postoupit do play-off, SabeRLighT by měl hned takto brzy možnost změřit síly se svým bývalým týmem, který ve stejném turnaji bojuje ve skupině druhé.

Kompletní sestava týmu Singularity:

 Švédsko Steve 'Xcalibur' Ye
 Jordánsko Anas 'MagE' Mirzallah
 Česká republika Jonáš 'SabeRLighT' Volek
 Chorvatsko Dino 'dnz' Šavuk
 Finsko Peetu 'Peksu' Väätäinen

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.