Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenský hráč Skiter si zahraje za Ninjas in Pyjamas! Společně s Biverem doplní americké trio

20. 9. 2019 | 19:40 Dota 2
Velký přestup má za sebou nejznámější slovenský Dota hráč, Skiter, často známý jako Oliver. Ten sice původně skládal evropskou sestavu, kde se mohl potkat i se SabeRLighTem, nakonec se však rozhodl přijmout nabídku do zámoří a stát se jedním z hráčů nové sestavy Ninjas in Pyjamas.
Skiter Dota 2
Skiter Dota 2

Oliver 'skiter' Lepko se na evropské scéně ukazuje již od roku 2016, nejdelší dobu strávil v týmu PENTA Sports. Další zajímavá etapa přišla na přelomu letošního a tohoto roku, kdy působil v týmu Spirit, aby se následně v březnu přidal do jihoamerické sestavy Infamous. Ta sice působila na lokální scéně, ale postupně se z ní stala z velké míry evropská a její účast například v jihoamerických kvalifikacích byla často kritizována.

V barvách Infamous se Skiter poprvé podíval na Major, konkrétně na EPICENTER. Tým se však v červnu rozpadl a shodou okolností se s novou sestavou Infamous probojovali na The International, kde se překvapivě umístili na 7.-8. místě. Slovenský hráč se naopak v létě zaobíral svým angažmá pro novou sezónu a společně se svým parťákem Biverem měl být součástí týmu Singularity, kam zamířil i český hráč SabeRLighT.

To se však změnilo na poslední chvíli, ačkoliv už to vypadalo, že se sestava Singularity zdá být kompletní. Právě on a Biver se rozhodli přijmout nabídku švédské organizace Ninjas in Pyjamas, která dala důvěru zkušenému kapitánovi pdd, aby poskládal novou sestavu. Do ní si sice vzal dva krajany, UNiVeRsE a Gunnara, pro zbylé pozice se však rozhodl do Severní Ameriky importovat právě zmíněné duo.

Sestava týmu Ninjas in Pyjamas pro DPC 2019/20:

 Slovensko Oliver 'skiter' Lepko
 Spojené státy americké Nico 'Gunnar' Lopez
 Spojené státy americké Saahil 'UNiVeRsE' Arora
 Dánsko Malthe 'Biver' Winther
 Spojené státy americké Peter 'ppd' Dager

Nová sezóna začíná listopadovým MDL Chengdu Majorem, tak doufáme, že nová sestava NiP vkročí do nového ročníku správnou nohou a podobně jako v tom minulém nebude na majorech pravidelně chybět.

Ninjas in Pyjamas Dota 2
Zdroj: nip.gl
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.