Přejít k hlavnímu obsahu

Evil Geniuses porážejí Astralis 3:1 a stávají se šampiony ESL One New York 2019

30. 9. 2019 | 01:29 Counter-Strike 2
Čtvrtý ročník turnaje ESL One New York nabízel 200 tisíc dolarů, o které si přijely zabojovat ty nejlepší týmy světa. Polovina účastníků zamířila do Velkého jablka se změnami v sestavách, což nahrávalo do karet ostatním. Do finále se tak naopak dostal i tým, který přestoupil do jiné organizace.
Evil Geniuses
Evil Geniuses

UPDATE: Evil Geniuses svůj premiérový turnaj na poli CS:GO zvládli opravdu na jedničku. Ve finále dokázali v dlouhé BO5 sérii udolat podruhé na turnaji Astralis a odnášejí si cenné prvenství.


Turnaj pro osm týmů přilákal jména jako Team Liquid nebo Astralis, skupinová fáze však patřila ryze americkým týmům. Kromě TL totiž tu svou vyhráli i Evil Geniuses, což znamenalo, že se dva nejlepší celky světa stejně jako na Majoru potkají již před finálem. Bitva Liquid s Astralis toho nabídla spoustu, nakonec se však radovali Dánové, kteří dostali příležitost ve finále vrátit EG porážku ze skupiny. Pokud si říkáte, kdo že to za EG vůbec hraje, tak teprve několik hodin před startem celého eventu byl oznámen přestup celé sestavy dosud hájící barvy NRG Esports. Právě oni si mají s Astralis vzájemně co vracet, takže nás v neděli od 19:00 čeká vskutku velkolepé finále, ačkoliv bude bez aktuální světové jedničky.

Ještě před vyvrcholením turnaje však proběhne zajímavý showmatch, v rámci kterého bude představena přepracovaná mapa Cache. Proti sobě se postaví Team Toxic a Team Squeaky, jejichž barvy budou hájit hráči různých účastníků turnaje, které doplní steel, a překvapivě se zde nachází i dva hráči EG. O nich to však nebude, půjde totiž o očekávaný návrat pro mnohé hráče oblíbené mapy. Tento duel se odehraje v 17:35.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.