Přejít k hlavnímu obsahu

Le Mans Esport Series se vrací s prize poolem 200 000 dolarů

5. 11. 2019 | 14:16 Virtuální závody
Do světa esportu se vrací věhlasný závod 24 hodin Le Mans, který nabídne závodění pro virtuální profesionály i amatéry s prize poolem 200 000 dolarů.
Výchozí obrázek

Po úspěšné pilotní sezóně se opět vrací virtuální odnož závodu 24h Le Mans, tentokrát však ještě ve větší podobě, než předtím. Letošní sezóna se odehraje ve hře Forza Motorsport 7 a nabídne šanci jak profesionálním esport závodníkům, tak také amatérským jezdcům.

Kvalifikace bude rozdělena do dvou oddělených částí. Ta první slouží pro přihlášené týmy. Ty se mezi sebou utkají v pěti kvalifikačních sériích s prize poolem 50 000 dolarů, které rozhodnou o sedmi nejlepších trojicích, které se postaví na startovní rošt.

Svou vlastní kvalifikaci dostanou poté jednotlivci, kde budou mít šanci zabojovat jak zkušení hráči, tak také amatérští jezdci. Z kvalifikačních eventů přímo ve hře Forza Motorsports 7 bude vybráno 18 nejlepších jezdců, kteří získají místo v Le Mans. Na vybraných závodech Mistrovství světa ve vytrvalostních závodech se uskuteční kvalifikační závody pro amatérské jezdce, ze kterých vzejde 9 závodníků. Celkem 27 závodníků poté náhodně utvoří 9 týmů, které na startu doplní zmíněné jezdce profesionálních týmů. Celkem se na startu sejde přes 50 jezdců, díky čemuž uvidíme dosud největší offline událost ve světě virtuálního závodění.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.