Přejít k hlavnímu obsahu

LCS: První přestupový den přinesl změny v TSM, TL, CLG a Immortals

19. 11. 2019 | 12:41 League of Legends
Po konci světového šampionátu se naplno rozjelo vyjednávání a včera se otevřelo přestupové okno, takže se na svět vydralo obrovské kvantum novinek.
LCS Smoothie CLG
LCS Smoothie CLG

Odchody z Dignitas, TSM či Team Liquid

Právě 18. listopadu skončila platnost drtivé většiny smluv platných do konce letošní sezony a týmy se už s některými svými členy jak se patří rozloučily. Z Dignitas zřejmě odejde midlaner Damonte, kterého nejspíše na midlane nahradí dlouholetý topař Huni a DIG se tak nebudou poohlížet po novém midaři, nýbrž toplanerovi. 

Smlouvy skončily nebo byly rozvázány i s dalšími známými hráči a své týmy tak opustili: Biofrost (CLG), Xmithie (TL), Meteos (IMT), PowerofEvil (CLG), Ryu (100), Zven (TSM) a Smoothie (TSM). Poslední jmenovaný Andy "Smoothie" Ta už se oficiálně připojil k Counter Logic |Gaming, kde nahradil právě Biofrosta, který by měl naopak putovat směrem do Team SoloMid. Za ten už Biofrost hrál v letech 2016 a 2017 a zřejmě i proto se Bjergsen rozhodl pro něj znovu sáhnout.

Xmithie TL

Nepotvrzené zvěsti

Jako velmi věrohodný zdroj se dá považovat Jacob Wolf z ESPN, který včera odhalil hned několik přicházejících přestupů. Právě Xmithie by měl zamířit do nového LCS týmu Immortals. Jeho místo v Team Liquid by měl zaplnit Broxah z týmu čtvrtfinalistů letošních Worlds, Fnatic. Ke změně dojde i na botlane TSM, kde zmiňovaný Biofrost údajně spojí síly s bývalým ADC Splyce, Kobbem. Právě Zven pak má údajně zamířit do Cloud9, a tam utvořit duo s supportem Vulcanem, který dosud nosil dres Dignitas. 

Zajímavou novinkou je i výměna mezi Cloud9 a Golden Guardians. Z C9 by totiž měl zamířit do GGS Goldenglue, který má uzmout místo v základní sestavě Froggenovi. Do C9 naopak zamíří academy midlaner Golden Guardians, Palafox. Velmi zvláštní zvěstí je přestup australského midaře ry0ma do 100 Thieves, ačkoliv zatím není jisté, jestli půjde do academy týmu, nebo vklouzne přímo do základní sestavy. Poslední velkou novinou je přechod jihokorejského supporta IgNara z evropského Schalke do severoamerického FlyQuest.

Současný oficiální stav základních sestav pro LCS 2020:

LCS sestavy
Štítky: lcs, CLG