Přejít k hlavnímu obsahu

Boje o trofeje na třech frontách. Tento víkend zabojují frozen, STYKO, i Astralis proti Liquid

10. 12. 2019 | 12:00 Counter-Strike 2
Blíží se jeden z posledních víkendů roku 2019, zároveň však jeden z nejnabitějších, co se Counter-Striku týká. Uvidíme totiž hned 3 větší offline turnaje naráz, kde nebudou chybět ani frozen, STYKO nebo světové jedničky z Astralis.
Styko a frozen
Styko a frozen

BLAST Pro Series Global Finals

Víkendové boje začnou vyvrcholením letošní sezóny BLAST Pro Series, která se uskuteční v exotickém Bahrajnu. Na místo přijedou 4 nejlepší týmy z bodování turnajů BLAST. Uvidíme tak dva nejúspěšnější celky letošního roku, Astralis a Liquid, ke kterým se v bojích o 500 000 dolarů přidají také FaZe a Ninjas in Pyjamas. 

Turnaj se odehraje systémem BO3 v single-elimination pavouku. Hned v semifinále na sebe narazí právě Liquid a Astralis, s vítězstvím může ted odejít pouze jeden z těchto celků. Kdo se dočká poháru a velké porce prize poolu se dozvíme již v sobotu, kdy turnaj vyvrcholí velkým finále.

BLAST

cs_summit 5

Pro svou potenciální třetí trofej v řadě se frozenovi mousesports vydají až do Los Angeles, kde se uskuteční již třetí vydání turnaje cs_summit, který se proslavil hlavně svou uvolněnou atmosférou, kde týmy soupeří a pobývají v krásné vile, a kde kromě komentátorů se často do vysílání zapojují také samotní hráči. Právě proto si turnaj získal oblibu nejen fanoušků, ale i týmů, pro které se jedná o odpočinek v nabitém programu turnajů.

Díky tomu můžeme tento víkend vidět silnou soupisku týmů, kterým vévodí zmínění mousesports, o titul však budou bojovat taktéž G2, MIBR, FURIA nebo Virtus.pro. Svou premiéru si zde odbude nově vzniklý tým OG, na který bude nejspíše kladena nejvyšší pozornost.

Turnaj začne skupinou, kde se utká každý s každým. Z šesti týmů se poté čtyři nejlepší dostanou do single elimination play-off, vítěze turnaje se dozvíme v neděli.

cs_summit

DreamHack Open Sevilla

Do bojů tento týden vstoupí také další slovenský střelec, tentokrát STYKO v barvách GODSENT. Toho čeká zápolení na další zastávce okruhu DreamHack Open, tentokrát jej po bojích ve Švédsku čeká zápolení ve Španělsku. Na cestě za titulem a 50 000 dolary mu však budou stát týmy jako dánská dvojice Tricked a North, domácí Movistar Riders, němečtí BIG, nebo mladíci z Gambit Youngsters.

Formát zůstává stejný jako každou zastávku DH Open. Týmy se utkají ve dvou skupinách ve formátu GSL, přičemž tradičně uvidíme v play-off 4 celky. Ty se během neděle utkají o titul, 50 000 dolarů pro vítěze, ale díky ESL Pro Tour také o pozvánku na jeden z budoucích turnajů série IEM, ESL One nebo DreamHack Masters.

DH Open

Všechny turnaje budeme pokrývat také zde na webu PLAYzone. Který si vyberete ke sledování vy?

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.