Přejít k hlavnímu obsahu

Mortsche na Štědrý Den zlaté prasátko rozhodně nevyčkával

25. 12. 2019 | 13:12 League of Legends
Jak slaví Vánoční svátky nejlepší domácí hráči? V tomto článku své zvyky a plány osvětlil přední domácí lolkař – Tomáš "Mortsche" Anděl.
Mortsche Vánoce
Mortsche Vánoce

Tomáš "Mortsche" Anděl má za sebou poměrně úspěšný rok na domácí scéně. Po čtvrtém místě na jarních Hitpoint Masters ovládl PLAYzone Challenge a následně získal druhá místa v letním splitu Masters a také na Gillette Mistrovství ČR. Český streamer ke svému "vánočnímu desateru" přidal také zásobu ilustrujících obrázků, abyste si dovedli jeho svátky představit ještě o trochu lépe. 

1. Dárky

Já jsem spíš línej člověk a dělám všechno na poslední chvíli a platí to i v případě dárků (směje se). Většinu dárků kupuju na vánočních trzích, které se snažím pořádně prolézt, abych našel opravdu něco, co za to stojí. Nemám příliš originální nápady, ale vždy se snažím, aby aspoň jedna z těch věcí měla k tomu obdarovanému dost blízko - souvisí nějak s jeho koníčky, oblíbeným zvířetem nebo tak něco.

Nikdy jsem ani moc nepřemýšlel mezi nejlepšími/nejhoršími dárky, co jsem dostal/daroval, samozřejmě byly nějaký míň a víc povedené, ale dokud to ten člověk nedělá z donucení a aspoň se trochu posnaží, tak je vždy čeho si vážit a proto to nijak moc nesrovnávám. Balím jak už jsem zmiňoval, na poslední chvíli, takže buď 23. nebo 24. Nejsem na tohle úplně nejvíc zručnej, zpravidla se snažím o to, aby to nějak decentně vypadalo a aby se nestalo, že to bude zmuchlaná koule balícího papíru oblepená izolepou (směje se).

Mortsche 2019

2. Předvánoční shon

Předvánoční shon se mě nijak netýká, já si můžu užívat svátky klidu, jídla a rodiny, takže za to jsem rád. Cukrovím nás většinou zásobuje babička, moje nejoblíbenější jsou rozhodně vanilkový rohlíčky! Ale musí se hezky rozpadat, jinak to není ono. Štědrý den trávíme doma s rodinou, k posezení máme cukroví, brambůrky a podobný snacky a pijeme vínko. Nový rok trávím s kamarádama, kde to pořádně zapijeme a tradičně vylezeme na nějakej strom.

Mortsche vánoce

3. Stromek a vánoční výzdoba

Stromek máme umělý, protože v našem bytě není příliš moc místa, takže není v podstatě třeba nic řešit a zdobíme před obědem na Štědrý den. Ozdoby máme takovou všehochuť a stromeček zdobíme všichni společně. Všechno sklízíme většinou tak do půlky ledna. Kromě stromečku máme nějaký ty postavičky sněhuláků nebo andílku po obýváku, ale to je asi tak vše (směje se). Moc extrémně to neprožíváme. 

Mortsche Vánoce

4. Zvyky a tradice

K snídani vánočka, na oběd čočku na kyselo a na večeři tradičně kapra s bramborovým salátem, vaří babička s maminkou. Jinak žádné tradice nedodržujeme. Večeříme zhruba tak kolem 17h večer a pouze blízká rodina - brácha, rodiče a babička. Dárky máme klasicky pod stromečkem, nosí je samozřejmě Ježíšek! Obě babičky navštěvujeme právě 25. a 26., kde se pořádně přežerem až k prasknutí (knedlo vepřo zelo je moje top jídlo), odpočinem si a rozbalíme další dárky. 

5. Svátky vánoční

Nejspíš relax, streamování, taky dohánění nějakých restů, tomu se člověk nevyhne. Trávím čas s přítelkyní, kamarády a celkově si snažím užít prázdniny a volno, dokud je.

Mortsche Váncoe

6. Štědrý den

Většinu času budu v obývacím pokoji s ostatními členy rodiny, budeme si pouštět různé koledy, pojídat dobroty, taky si udělám i nějaký ten čas na sebe (u pc, jak jinak). Rozhodně nebudu dělat něco, do čeho se mně nechce a nebaví mě. A rozhodně se přecpu vším možným cukrovím (směje se).

7. Zimní sporty

Jednou dvakrát za rok si zalyžuju v sezóně, jsem průměrnej lyžař (směje se). Žádné jiné sporty neprovozuju a vzhledem k tomu, že toho sněhu moc není, tak stavění sněhuláků nebo koulování moc nehrozí.

Mortsche League of Legends

8. Novoroční plány

Žádné novoroční plány nemám, moc nepřemýšlím nad novým rokem jako nad novým začátkem, novej začátek máme každej den k dispozici.

9. Předsevzetí

Vyloženě předsevzetí si nedávám, ale minimálně zmíním to, na čem chci pracovat - moje disciplína, time management, zlepšit se jako streamer a content creator a dělat zajímavější a poutavější tvorbu, věnovat víc času rodině a přátelům a trochu víc hospodařit s penězmi.

10. Silvestr

V plánu je nejspíš oslava s blízkými přáteli u někoho doma. Potáhneme určitě dlouho do noci, odpálíme pár tech rachejtlí a připijeme si klasicky šampáňem a snad se nezřídíme až moc (směje se). Všem čtenářům přeju krásný nový rok a klidné prožití vánočních svátků a hodně vyhraných her pod stromečkem!

Štítky: Mortsche, Vánoce