Přejít k hlavnímu obsahu

Rozbalování vánočních dárků už je sice za námi, my vám ale nyní přinášíme desatero od Lelka

26. 12. 2019 | 16:32 Counter-Strike 2
Ještě o 2. svátku vánočním jsme si pro vás připravili pokračování naší série vánočního desatera, kam jsme si pozvali Ondřeje 'Lelek' Kvardu. Ten se po většinu roku věnuje moderování, komentování, tvoření YouTube videí a streamování. Jestli je ale některé období zcela nepracovní, tak je to pro něj právě tohle.
Lelek
Lelek

1. Dárky

Dárky se snažím kupovat většinou v průběhu listopadu a musím se pochválit, protože posledních pár let to docela zvládám. Když se ale v průběhu prosince ještě najde nějaká inspirace, tak se nebojím objednávat i na poslední chvíli. 90 % dárků se ale snažím řešit přes internet, protože je to prostě pohodlnější a nemusím se nikde mačka Nejhorší dárek asi nedokážu zvolit, vždy mě potěší, když je to něco originálního, co prostě vím, že člověk vybíral přesně pro mě. No a nejlepší dárek, je mi sice 24, ale stále je to LEGO. (smích)

2. Předvánoční shon

Vzhledem k tomu, že na svátky odjíždím z Prahy za rodinou do Brna, tak se snažím, abych v ten moment, co odjedu měl všechnu práci uzavřenou a mohl to brát tak, že jsem si do Brna přijel odpočinout. Ne vždy to sice vyjde, ale snaha se cení! Má to ještě další výhodu a tou je, že většinou přijedu už do uklizeného, takže maximálně pomáhám se zdobením stromečku, ochutnávám cukroví a celkově se prostě snažím věnovat co nejvíce rodině.

Lelek

3. Stromek a vánoční výzdoba

V Praze jsme si s přítelkyní pořídili stromeček už na začátku prosince, abychom si ho užili, ještě než odjedeme za rodinou, takže máme byt vyzdobený v podstatě celý prosinec. Doma máme ale tradici zdobit vždy až 24. dopoledne, s tím, že o barvách a stylu rozhoduje nejmladší člen rodiny, což je moje o 5 minut mladší sestra. (smích)

4. Zvyky a tradice

Tradic doma zase tolik nemáme, snažíme se prostě co nejvíce věnovat jeden druhému. Celý den tak trávíme v tom nejužším kruhu rodinném a okolo 17. hodiny začínáme s večeři, po které dřív ještě proběhl menší koncert (já na housle, ségra na harfu, mamka na klavír), ale dnes už si spíše posedáme okolo stromečku a začneme – hezky v klidu, bez nějakého většího shonu – rozbalovat dárky. Co je u nás důležité, tak že vždy rozbaluje pouze jeden, aby si ostatní mohli poté pořádně prohlédnout, co si daný člen rozbalil a více si užil svojí chvíli.

5. Svátky vánoční

Jak už jsem naznačil v předchozí odpovědi, v rámci Vánoc se snažím věnovat především rodině, takže první i druhý svátek vánoční objíždíme babičky, tedy a podobně. Protože už ale v Brně netrávím tolik času, tak když je prostor, rád se setkám také s kamarády, které jinak přes rok nevidím. Do toho všude spousta jídla, takže se člověk snaží neusnou hned po obědě a takhle několik dní pořád dokola. (smích)

6. Co vše budu dělat na Štědrý den

Tady už se budu zase opakovat, ale ještě jednou to tedy rozepíšu. Dopoledne je pro nás ve znamení pohádek a zdobení stromečku. Poté většinou vždy na přeskáčku pomáháme v kuchyni, postupně nosíme dárky pod stromeček, no a potom než se člověk naděje, je už pět hodin a jde se večeřet. Poté už se přesuneme ke stromečku a vždy jeden po druhém rozbalíme všechny svoje dárky a začne další relax u pohádek, zkoušení dárků a další vánoční pohoda.

Lelek

7. Zimní sporty

Dříve jsme ještě před večeří chodívali na procházky, abychom si užili toho klidu všude okolo, ale teď, jak už nebývá sníh, se nikam moc nechodí, protože procházka v mlze nebo šeru není zase tak kouzelná.

8. Novoroční plány

Rok 2020 zatím naplánovaný úplně nemám. Rozhodně bych, stejně jako letos, chtěl dodržet darování krve a co dva měsíce tak udělat alespoň takový dobrý skutek. Cestování určitě nějaké plánuji, ale zatím nic konkrétního, takže v tomhle případě bohužel nebudu moct nikoho moc inspirovat.

9. Předsevzetí

Jedno z mých předsevzetí je určitě darování krve, které bych chtěl rozšířit ještě o darování plazmy. Poté se jako skoro každý pokusím více hýbat a lépe jíst, ale znáte to, tohle je většinou spíše klišé. (smích) Rozhodně bych chtěl také zamakat, co se komentování reálného ledního hokeje týče, ať za chvíli nejsem známý pouze jako CS:GO komentátor a moderátor, ale třeba i jako komentátor něčeho úplně jiného.

10. Silvestr

Silvestr rád nemám, nemám totiž rád nucené párty. Naštěstí v tomhle ale nejsem sám, takže letošní silvestr strávíme v klidu s přítelkyní, pustíme si nějaký fajn film, možná něco zahrajeme a uděláme si prostě hezký příjemný večer v našem novém bytě, kde jsme ještě Silvestr netrávili. Každopádně přeji krásný Silvestr všem a ať vstoupíte do nového roku pravou nohou a všechno se vám podaří!

Lelek
Štítky: Vánoce, Lelek
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.