Přejít k hlavnímu obsahu

Jakub Jankto a Sampi otevírají kousek od Prahy gaming house pro přední hráče Evropy

29. 12. 2019 | 18:02 Všechny hry
Profesionální český fotbalista Jakub Jankto loni založil v září herní organizaci Sampi, která se netají těmi nejvyššími ambicemi. Snahu prosadit se mezi evropskou špičku nyní podpoří vznik gaming house o ploše 538 m², kde bude deset profesionálních hráčů naplno žít. Nebude tedy využíván pouze jako prostor na bootcampy před velkými akcemi.
Sampi gaming house
Sampi gaming house
Zdroj: Zdroj

Herní tým Sampi tuto novinku odhalil na svých sociálních sítích během dneška a spolu s tím uvádí, že na tomto projektu pracovalo jeho vedení po celý rok. Vznik gaming house v Tuchomeřicích, které se nacházejí mezi Prahou a Letištěm Václava Havla, udělá největší radost především Eriku 'EKI' Tammenpää. Finský hráč NHL 20 je nejúspěšnějším hráčem této série a přestěhování do gaming house bylo jeho celoživotním snem. V oficiální zprávě je dokonce uvedeno, že díky této skutečnosti si dovolil odmítnout nabídku Washington Capitals.

Jde o jeden z vůbec největších projektů v elektronickém sportu. V domě chystáme několik projektů pro hráče, které se nebudou týkat pouze hraní jako takového. Esportový průmysl má obrovský potenciál i do budoucna. Jsme rádi, že nám podařilo takový projekt zrealizovat. Cílem je naprostá profesionalizace všech hráčů a týmu jako takového. V plánu máme konkurovat těm nejlepším týmům světa.

vyjádřil se k přelomovému projektu majitel a zakladatel Sampi, Jakub Jankto.

Sampi gaming house
Sampi gaming house

EKI je prozatím jediným potvrzeným hráčem, který bude v této vile permanentně pobývat. Celkem se ale hovoří o celkem deseti profesionálních hráčích, kterým budou prostory gaming house určeny k životu. Finského virtuálního hokejistu v budoucnu doplní nová Fortnite sekce a mezinárodní sestava v neurčité týmové hře. S novými možnostmi rozvoje profesionálního hraní se tak Sampi rozhodli expandovat opravdu cílevědomě. Součástí gaming house bude realizační tým s mentálním koučem nebo třeba profesionálním kuchařem.

Kromě NHL hájí barvy organizace v tuto chvíli už jen FIFA sekce. Se světovou konkurencí se pravidelně poměřují Sam 'Poacher' Carmody (bývalý hráč Fnatic a AS Řím z Anglie) a Stanislav 'WickyBG' Chakarov (několikanásobný mistr Bulharska). Tohle duo před nedávnem doplnil nadějný český hráč Dominik 'Seron' Čermák, který v kádru nahradil loučícího se RIIJKa. Velkou pýchou Sampi byla od samotného vzniku především sekce v TrackManii, nejlepší český i slovenský hráč ale před nedávném zamířili za lepším. Světový šampion Kappa rozšířil řady Veloce Esports, týmu spolupracujícího s F1 stájí Sauber, tween pak přestoupil do Pittsburgh Knights.

Mezinárodní zaměření je zmíněno pouze u pětičlenné týmové sekce, tak doufáme, že se Sampi nebudou v cestě za dobytím Evropy bát v rámci podpory Fortnite a FIFA 20 sáhnout i do českých luhů a hájů.

Štítky: Sampi, Jakub Jankto
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.