Přejít k hlavnímu obsahu

Po fotbalu přichází na řadu i hokej, dnes startují kvalifikace do oficiální Esport Hokejové Ligy

12. 1. 2020 | 13:33 Všechny hry
Po fotbalové e:lize přichází virtuální ekvivalent také pro český hokej. Esport hokejová liga umožní všem hokejovým nadšencům reprezentovat jejich oblíbený celek z Tipsport Extraligy v rámci hry NHL 20 a zabojovat tak o lákavých 150 000 korun.
Esport Hokejová Liga
Esport Hokejová Liga

Půjde o vůbec první oficiální turnaj v NHL, který se uskuteční pod hlavičkou Tipsport extraligy ve spolupráci s portálem Grunex.com a všemi kluby hokejové extraligy. V EHL hráči budou mít možnost stát se reprezentanty jejich oblíbeného klubu a utkat se o finanční odměnu ve výši 150 tisíc korun.

O esportové hokejové lize jsme uvažovali delší dobu. S kluby Tipsport extraligy jsme se o projektu blíže bavili v červnu, kde toto téma vzbudilo velký zájem. Každý si je pochopitelně vědom současného vzrůstajícího trendu v tomto moderním odvětví. Po kolezích z fotbalu se pouštíme do neprobádaných vod českého esportového prostředí ve sportovní hře, která má svá specifika. Od prvního ročníku očekáváme, že zjistíme potenciál hráčské komunity ve hře NHL a společně s hokejovými kluby nabereme první zkušenosti v esportu a v práci se samotnými hráči. Samozřejmě jedním z cílů je propojit svět reálného hokeje s tím virtuálním a oslovit mladou generaci jí blízkým způsobem.“

přiblížil cíle BPA sport marketing vedoucí hokejového oddělení Petr Nitsche.

Esport Hokejová Liga

Celá EHL se bude hrát na konzolích PlayStation 4 a samotná soutěž bude probíhat od ledna do dubna letošního roku. Celkovým vítězem se stane vítěz grandfinále, kterého se zúčastní jen osm nejlepších týmů ze základní části. Kvalifikace budou probíhat online od 12. do 26. ledna a vzejde z nich 28 účastníků ligy. V lize se pak klasicky utká každý s každým a osm nejlepších postoupí na zmiňované grandfinále o 150 tisíc.

Více informací o tom, jak se zapojit, najdete na webu esporthokej.cz.