Přejít k hlavnímu obsahu

Valve mění pravidla pro kvalifikace na Major a zavádí bodový systém

17. 1. 2020 | 13:40 Counter-Strike 2
Nově pro účast na Majoru nestačí pouze umístit se mezi TOP14 týmy. Valve totiž zavádí nový bodovací systém, který do Major cyklu přinese další dva turnaje.
IEM Katowice
IEM Katowice

Známe to už od roku 2015, od kdy tento systém podstoupil pouze pár změn. Vždy platilo pravidlo, že na účast na Majoru stačilo umístění v TOP14 uplynulého Majoru. Tomu však letos bude konec, Valve totiž zavádí bodovací systém.

Vyplynulo to z mailu, který Valve rozeslalo většině turnajových organizátorů. Z něj vyplývá, že týmy budou pozvány na podzimní Major na základě bodů, které týmy budou získávat nejen na Majoru v Riu, ale také na dvou dalších turnajích, které se uskuteční mezi červencem a zářím.

FACEIT Major

Těchto turnajů se zúčastní vždy minimálně 24 týmů – 16 z nich dostane pozvánku na základě bodování, zatímco ostatní týmy budou vybrány na základě kvalifikací či pozvánek od organizátorů. Turnaje mohou být zčásti online, vždy ale budou končit LAN finále minimálně o osmi týmech. Avšak co se týče formátu nebo počtu účastníků, nechá Valve organizátorům volnou ruku, pokud splní minimální počty.

Na základě výsledků z těchto turnajů bude nakonec vybráno 16 účastníků, kteří se zúčastní podzimního Majoru. Stále platí, že nejlepších osm bude pozváno do New Legends části, zatímco na týmy na 9.-16. místě bude čekat New Challengers fáze. Tam je opět doplní osm celků z regionálních Minorů. 

Zdroj: hltv.org
Štítky: CS:GO Major
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.