Přejít k hlavnímu obsahu

Profesionální český tým Sampi vítá nového trenéra

29. 2. 2020 | 08:39 Counter-Strike 2
Organizace českého profesionálního fotbalisty Jakuba Jankta se v letošním roce konečně rozhodla dobýt domácí scénu v těch nejdůležitějších lokálních titulech. CS:GO sekce však neměla až dosud dostatečné zázemí, protože se nedařilo najít správného kouče. To se ale dnešním dnem mění.
SANK1
SANK1

Management organizace Sampi oficiálně rozšiřuje Jaroslav 'Sank1' Chlumský, který obsadí pozici trenéra i manažer CS:GO týmu v jednom. Sank1 má za sebou působení okolo prvního domácího profi CS:GO týmu Alza.eXtatus a konec loňského roku strávil v týmu BRUTE, který rovněž letos vkročil do světa profesionálních sestav. Tam se stal CEO teprve v září, ale v kompletně novém vedení už na něj zřejmě nezůstalo místo.

Sank1 se na scéně nejvíce prosadil jako komentátor, ale poslední dobou se snaží více věnovat administrativní a manažerské stránce esportu, jak sám svoji zálibu a nyní i práci v jednom v oficiálním představení nazývá. Věnovat se ale bude nejen práci v zázemí profesionálního týmu, ale i trénování, protože mu více chyběl přímý kontakt s hráči. Již od středy tak pracuje na věcech jako sestavení tréninkového plánu či nastavení mindsetu.

Podobně jako jiní se Sampi nestydí hovořit o cíli v podobě TOP 50 světového žebříčku, první cíl sestavy čtyř úřadujících mistrů ČR však je ryze domácí. Parta pod vedením Sank1ho totiž obdržela pozvánku do uzavřené části kvalifikace do jarního splitu Tipsport COOL ligy, kde v březnu bude hrát o účast v elitní domácí soutěži. Nový kouč v rozhovoru hovoří o 10 hodinách tréninku denně, tak uvidíme, jestli to Sampi dokáží hned zúročit.

Kompletní sestava CS:GO týmu Sampi vypadá následovně:

 Slovensko Peter 'wEAMO' Rauch
 Česká republika Dominik 'Fraged' Herz
 Česká republika Martin 'Pechyn' Pechoušek
 Česká republika Dominik 'desty' Černý
 Česká republika Vojtěch 'Valencio' Mydlář

 Česká republika Jaroslav 'Sank1' Chlumský – trenér

Bude tato sestava konkurovat ostatním domácím full-time týmům?

Možnosti výběru
PLAYzone Challenge 2020
Štítky: Sampi
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.