Přejít k hlavnímu obsahu

Nový FPS titul s názvem Valorant je oznámen!

2. 3. 2020 | 10:31 VALORANT
Už žádný Project A, nýbrž Valorant! Leaky se opravdu nemýlily a tato registrační známka se dnes stává oficiální i pro hráčskou komunitu, která se dočkala prvních oficiálních detailů chystané FPS hry od studia Riot Games. Globální launch hry je naplánován na léto roku 2020.
Valorant
Valorant

Střílečka z pohledu první osoby pro týmy o pěti hráčích. Nemluvíme o Counter-Strike, ale o nově chystaném titulu od proslulého studia Riot Games, které má na svědomí velký hit minulé dekády, League of Legends, a které loni ke svým desátým narozeninám oznámilo celou řadu zajímavých projektů a nových her. Jedním z nich je právě i zbrusu nový FPS titul, který by měl být velkou konkurencí těch nejproslulejších jmen ve světě esportu.

Název hry je Valorant a jde o free-to-play titul, který na první pohled vypadá jako Overwatch, ale blíže má spíše CS:GO. Alfou a omegou jeho gameplaye je totiž střelba, nikoliv kouzla, které sice můžete vidět na každém screenshotu či oficiálním odhalovacím videu, ale ta jsou spíše taktickým doplňkem každého agenta. Zatímco má výběr zbraní každý stejný, tak kouzla, která se nakupují na začátku kola, má každý agent unikátní.

Velká očekávání má tento titul především proto, že za ním stojí Riot Games. Tohle studio v minulosti nejednou ukázalo správný cit při práci s komunitou a integrací esportu. Pokud vás tak na první pohled odrazuje grafický kabátek, tak zoufat nemusíte, ačkoliv byste se do podobně ambiciózní nové hry rádi ponořili. I když totiž jde o první akční titul z pohledu první osoby od Riotu, tak hratelnost je na prvním místě a cíle jsou pouze ty nejvyšší.

Jak hra vypadá a chová se, se můžete přesvědčit sami v oficiálním videu, které v akci ukazuje i několik kouzel. Současně jsme v balíčku s tiskovým oznámením obdrželi i řadu oficiálních screenshotů. Jak na vás hra působí?

Valorant CreepCreep
Valorant Dragon
Valorant Fire
Valorant Smoke
Valorant B Site
Valorant Canopy
Valorant Hallway
Valorant Reactor A
Valorant Window
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.