Přejít k hlavnímu obsahu

Riot představuje anti-cheat systém pro FPS novinku Valorant

2. 3. 2020 | 11:13 VALORANT
Riot Games odhalili řadu novinek okolo nového FPS titulu, dosud známého jako Project A. Ten nakonec ponese jméno Valorant a spolu s ním vývojáři přichází i s vlastním novým anti-cheat systémem, který ponese jméno Vanguard.
Valorant
Valorant

Už během oznámení nového projektu přišlo od vývojářského týmu Riot Games ujištění, že právě problematice cheatingu v FPS hrách bude dávat velkou důležitost. Proto asi nikoho nepřekvapí, že Riot ihned po oznámení oficiálního názvu také přichází s novým anti-cheat systémem, který ponese jméno Vanguard. Nový systém by měl mít tu výhodu, že by měl sám odhalit i pozměněné verze již rozpoznaných cheatovacích programů, přičemž každý cheater bude okamžitě po odhalení zabanován. 

Valorant bude mít také herní engine "fog-of-war", který má zabránit hráčům vidět soupeřovu lokaci před přímým očním kontaktem. Tato novinka má lépe odhalovat wallhackery. Je samozřejmě jasné, že jakýkoliv systém podobného druhu bude muset prověřit až samotný gameplay, jelikož žádná ochrana proti cheatům není bez chybičky. Důležité také je správně nastavit systém, aby chybně netrestal hráče, kteří používají nesouvisející programy třetích stran, které nijak neovlivňují gameplay stránku hry. Jak hra vypadá a chová se, se můžete přesvědčit sami v oficiálním videu, které v akci ukazuje i několik kouzel.