Přejít k hlavnímu obsahu

Jaký arzenál zbraní nabídne Valorant? Budou opravdu tak podobné těm ze CS:GO?

3. 3. 2020 | 15:26 VALORANT
Valorant byl teprve včera oznámen, ale informací koluje po internetu opravdu spoustu. My se nyní podíváme na zoubek zbraním, které jsou údajně přepracovanými verzemi těch z Counter-Strike.
Valorant Reactor A
Valorant Reactor A

Ještě než si představíme jednotlivé kategorie a jejich zástupce, tak stojí za to zmínit komentáře známého polského streamera IzakOOO. Ten jako velký fanoušek CS:GO po testování hry jednoznačně prohlásil, že oficiální záběry hry zatím vůbec nereflektují to, jaká ve skutečnosti je. Zatímco ve videích najdeme jedno použité kouzlo vedle druhého, tak podle Izaka je daleko důležitější kvalitní pohyb a aim. Nebál se dokonce říct, že střelba se dá přirovnat 1 ku 1 a CS:GO hráči tak oproti těm z Overwatche, budou mít výhodu. Z jednotlivých prvků funguje stejně například sprayování, ačkoliv zbraně mají recoil trošku jiné. Jako příklad zmínil pashu, se kterým měl možnost v rámci testování hrát, který využíval primárně jen zbraně a za mapu nastřílel 29 killů.

Co se týče zbraní, tak ty naprosto s jistotou označil za předělávky Counter-Strike zbraní. Ve hře se pod jinými názvy objevuje Galil, Famas, M4 s tlumičem, AK-47, SMG či brokovnice. Hlavní odstřelovací puška AWP má dokonce velice vhodné pojmenování Operator, protože zkrácený název OP se čte stejně jako CSková verze. Největší změnou je alternativní možnost zamíření, které v některých případech mění i režim střelby. Co vám naopak může chybět, tak je legendární Deagle, který je nahrazen Revolverem. Hodně podobný je třeba i nůž.

Valorant weapons

Na obrázku můžeme vidět celkem 17 zbraní, které bude mít dostupný každý agent. Pro doplnění, těch je aktuálně připraveno 8 a při vydání by jich mělo být 12. Každý však bude disponovat stejným arzenálem zbraní.

Vzhledem k tomu, že i ekonomika bude hodně podobné té ze CS:GO, tak i ceny za jednotlivé zbraně jsou dosti podobné. Hráč na oficiálním videu ale neprojel detaily žádných zbraní kromě dvojice Phantom, Vandal. Právě druhý jmenovaný vypadá jako klasické AK-47, podle jeho detailů ale bude mít pouze 25 nábojů v zásobníku. O 200 dolarů dražší Phantom bude disponovat 30 náboji a mít i rychlejší kadenci (11 střel za sekundu oproti 9.25 u Vandalu). U obou zbraní je ale viditelné, že při sekundárním režimu střelby se mířidla 1.25x přiblíží, mírně se sníží rozptyl výstřelů a také kadence. Vandal i Phantom dávají do hlavy za 156 a půjde tedy o velice oblíbené automatické pušky. Nutné je však dodat, že poškození Phantomu se snižuje s rostoucí vzdáleností.

Valorant Phantom
Valorant Vandal

O dalších zbraních bohužel neznámé žádné detaily kromě jejich názvu, náhledového obrázku a ceny. I tak je ale patrné, že Bulldog se vysoce inspiroval Famasem a Marshal zase Scoutem. Na zbytek informací si zatím musíme počkat a maximálně na základě obrázků odhadovat, které zbraně budou našimi nejoblíbenějšími.

Buymenu si v odhalovacím videu s jedním celým kolem můžete zpomalit a prohlédnout okolo deváté sekundy:

Zdroj: r/VALORANT
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.