Přejít k hlavnímu obsahu

Bývalá profesionální CS:GO hráčka míří do vězení, za podvodný eshop je odsouzena na 116 let

4. 3. 2020 | 18:28 Counter-Strike 2
Bývalá brazilská CS:GO hráčka přezdívkou shAy se podle brazilských médií podílela na provozu podvodného eshopu, čímž si od soudu vysloužila odsouzení na 116 let.
shAy
shAy

Brazílii možná ve světě veřejnost vidí jak zemi, kde vás snadno podvedou. Možná i proto se podvod v Brazílii snaží tvrdě trestat, což dokazuje také případ bývalé profesionální CS:GO hráčky Shayene ‘shAy’ Victorio. Bývalá hráčka a streamerka týmu Keyd Stars, která patřila mezi domácí ženskou špičku, si totiž mimo hraní přivydělávala provozem eshopu, se kterým pomáhala svému příteli. Zboží z eshopu však zákazníkům nepřicházelo, naopak právě zákazníci poslali provozovatelům eshopu žalobu. Od soudu si nakonec shAy poslechla rozsudek, který udělil trest neuvěřitelných 116 let za zpronevěru.

shay

Více než stoletý trest se může zdát za podvodný eshop přehnané. Soudní systém v Brazílii však tresty sčítá. Vzhledem k tomu, že v případu se přihlásilo 118 poškozených, dostala shAy trest za 118 podvodů.

Celý svůj život však ve vězení nestráví. Podle brazilských zákonů může osoba ve vězení odsedět maximálně 30 let. Navíc vzhledem k tomu, že se jedná o nenásilný trestný čin, je dost možné, že se dostane z vězení mnohem dříve za dobré chování.

Shayene by však samozřejmě preferovala nejít do vězení vůbec, proti trestu se tak odvolala. Tvrdí mimo jiné, že její bývalý partner přebral za zločin veškerou zodpovědnost, ona sama žádnou vinu necítí a bude tak proti trestu bojovat. Pokud však bude neúspěšná, bude si užívat dlouhou dobu ve vězení.

Štítky: shAy
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.