Přejít k hlavnímu obsahu

Source 2 pro CS:GO je údajně velmi blízko, vyjít by měl již tento týden!

12. 5. 2020 | 10:51 Counter-Strike 2
Už je to dlouhých pět let, co Valve představilo nástupce legendárního enginu Source s názvem Source 2. Dota 2 dostala nový engine již před lety, podle uniklých informací má každým dnem dostat nový engine také nejhranější hra od Valve, Counter Strike: Global Offensive.
Source 2
Source 2

UPDATE: Insider a provozovatel Valve News Network, Tyler McVicker, přišel s informací, že Source 2 pro CS:GO je blíž, než si kdokoliv z nás myslel! Tyler tvrdí, že Source 2 by mělo vyjít již tento týden, jak však známe Valve, může se také trochu opozdit. Jde však již o hotovou věc a je jen otázka dní, než nový engine přijde. 

Ze začátku bude samozřejmě Source 2 v otevřené betě, která poběží paralelně se současnou verzí CS:GO. Zároveň je však jasné, že alespoň teď neuvidíme žádné vizuální změny. Možnosti enginu však nabídnou mnohem lepší vizuální změny v budoucnu. Nový engine by měl nabídnout mnohem plynulejší hraní díky lepšímu využití moderních počítačů.


Původní zpráva: S informací, že CS:GO dostane Source 2, přišel insider Nors3, který v minulosti správně odhalil několik novinek. Poprvé se informace o novém enginu objevila již v roce 2017, kdy vyšlo CS:GO v Číně. Teď však údajně jde o hotovou věc a podle informací přímo zevnitř Valve jde po vydání Half-Life: Alyx podle všeho o hlavní prioritu legendárního vývojářského týmu.

Co to však znamená pro samotnou hru? Obyčejný hráč pravděpodobně nic moc nepozná. Dojde však k obrovskému zlepšení výkonu hry. Obstarožní Source engine totiž naráží na své limity a i na výkonných počítačích občas běží s řádkou problémů. Díky novému enginu hra poběží plynule jak na moderních počítačích, tak na starších sestavách.

Zároveň, jak ukázalo HL: Alyx, nový engine přináší neskutečné možnosti ve světě modingu a tvorby map. Můžeme tak očekávat, že mapy v budoucnu budou na naprosto jiné úrovni a budou se tvořit o mnoho snadněji.

CS:GO

Moviemakery, ale i lidi, co se prostě rádi podívají na své zápasy, jistě potěší také očekávané zlepšení replayů. Současné demoui je totiž tragicky pomalé a špatně se ovládá.

Pomůže také samotným vývojářům, v novém enginu se totiž bude pracovat mnohem lépe než v šestnáct let starém Source, který funguje na hranici svých schopností a zásah do kódu často znamená také nový bug.

V neposlední řadě by měl klesnout počet cheaterů ve hře. Současný engine totiž obsahuje spoustu mezer a možností, díky kterým je vývoj cheatovacích programů velmi snadný.

Vše jsou však zatím jen spekulace. Na skutečný dopad nového enginu si budeme muset počkat až do vydání. Podle úniků je cílem, aby CS:GO na Source 2 bylo již do dvou měsíců v betě. Jak však známe Valve, s tímto datem se nedá příliš počítat a reálnější je vydání někdy v průběhu tohoto roku.

Štítky: Source 2
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.