Přejít k hlavnímu obsahu

Je Valorant počítačovou exkluzivkou, nebo se dočkají i příznivci konzolí?

5. 4. 2020 | 08:00 VALORANT
Po zrušení embarga se stal Valorant středem pozornosti všech hráčů a Twitch komunity. Premiéru této hry hned sledovalo přes 900 000 diváků, kteří toužili po prvních ukázkách z uceleného gameplaye hry, zatímco mohli navíc obdržet přístup do uzavřené bety. Je však tato hra pro všechny hráče, nebo je exkluzivní pouze pro vlastníky PC?
Valorant PC
Valorant PC

TimTheTatman se hned na prvním Valorant streamu mohl pochlubit nejvíce diváky a dokonce se v průběhu vysílání objevilo i několik vývojářů z Riot Games. Takovou příležitost si nikdo nemohl nechat ujít a hned je tak začali všichni zpovídat a tahat z nich různé detaily. Obzvlášť oblíbeným tématem byla otázka, jestli Valorant bude exkluzivní počítačovou hrou, nebo si ji budou moct vychutnat i příznivci konzolí. Sám Tim už měl v hlavě určitou představu, jak to s hrou nakonec bude a Riot to v okamžiku v podstatě potvrdil. Hra je už ze své podstaty neskutečně kompetitivní a aby se mohl nejvíce projevit její potenciál, je primárně určena právě pro počítače.

Neznamená to ovšem, že do budoucna se hra nedostane dodatečně na další platformy. Vedoucí designér Valorantu, Trevor Romleski, Timovi v klipu odpověděl, že v současné době je jejich zaměření pouze na počítač. Dodává však, že jsou otevřeni dalším příležitostem a mohli by do budoucna prozkoumat i jiné platformy, v současnosti má ale stále nejvyšší prioritu skutečně pouze PC. Riot má za sebou již pěknou řadu her (League of Legends, Teamfight Tactics, Legends of Runeterra) a další jsou již na cestě. Jak již dobře víme, vývojáři postupně přístup do všech svých her rozšiřují o konzole a mobilní zařízení, takže není všem dnům konec a je možné, že do budoucna ztratí i Valorant svou počítačovou exkluzivitu.

Štítky: TimtheTatMan