Přejít k hlavnímu obsahu

Nespadl vám beta klíč? Tak to si připravte tučnou sumu

8. 4. 2020 | 10:00 VALORANT
Stejně jako u většiny uzavřených beta verzí, i u Valorantu se najdou lidé, kteří rádi zaplatí za přístup do klienta hry. Živá vysílání se setkala s ohromným zájmem a sledovaností, což výrazně snížilo šance všech diváků na vysněný klíč. Vzniklé situace se velmi pohotově chytilo nemalé množství lidí a začali tak nelegálně s klíči obchodovat.
Valorant eBay
Valorant eBay

Uzavřená beta Valorantu teprve začala a už se všude objevují komentáře nespokojených fanoušků, kteří ze sledování streamů neobdrželi svůj klíč. Neskončilo to však u pouhého vyjádření nevole, protože kde je poptávka, tam je i nabídka. Na eBay a dalších webových stránkách se okamžitě roztrhl pytel s účty, které mají aktivovaný přístup do bety a nejedná se o žádné malé částky. Nejedná se o pouhé vydřidušství, jelikož prodej těchto účtů je přímo v rozporu se smluvními podmínkami Riot Games, jimiž se musí řídit všichni uživatelé. Ani to evidentně nezabrání chtivým hráčům ve snaze z této příležitosti vytřískat pořádné peníze, či naopak zoufalým nešťastníkům si účet za takovou částku pořídit.

Pouze na eBay, nepočítaje další stránky, je v současnosti 10 zápisů pro účty s přístupem do Valorantu, a to v rozmezí 100 až neuvěřitelných 1000 dolarů, kde hned u několika z nich existují aktivní nabídky. Záznamy se však objevují i na dalších webech, jako je Player Up, Player Auction, Epic NPC, ale i na sociálních sítích, přičemž naprosto ignorují smluvní podmínky, které jsou obdobné téměř u všech online her, ke kterým potřebujete vlastní účet. Přímo v článku 1.4, těchto podmínek od Riot Games, se jasně píše, že prodej účtu není za žádných okolností povolen.

Nejen, že herní účet daný uživatel nesmí prodat, ale dokonce ho nesmí ani nikomu půjčit, či sdílet přihlašovací údaje. Zkrátka přístup k účtu nesmí za žádných okolností padnout do rukou někomu jinému, s čímž musí každý uživatel souhlasit už při jeho tvorbě. Jakákoliv účast na nákupu či prodeji některého z těchto Valorant účtů může tedy pro každého znamenat velmi rychlý a krátký proces, při kterém jim bude celý přístup odepřen. Otázkou je – stojí vám tento risk vůbec za to? Nejen, že ztratíte spoustu peněz za účet, jehož životnost nemá velmi dobré vyhlídky, ale za pár měsíců budou mít do hry přístup úplně všichni, a to zadarmo a bez jakýchkoliv rizik.