Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší český hráč Rainbow Six Siege končí a přesouvá se na Valorant!

15. 4. 2020 | 15:39 VALORANT
I když bitvy zejména proti Lan Party Hotelu byly mnohdy opravdu těsné, tak opravdu dominantní tým měla domácí Rainbow Six Siege scéna pouze jeden. KaYEET, Team Moops, Fadee Gaming a poté opět KaYEET, pod tímto názvem se skrývala pětice, v jejímž čele stál Yuki.
Martin 'Yuki' Kabele
Martin 'Yuki' Kabele

Pod různými jmény se elitní český tým snažil dostat do Evropy, hlavní cíl v podobě Challenger League – druhé nejvyšší evropské soutěže – jim ale opakovaně o vlásek unikal. I když sestava měnila organizace, tak její jádro tří hráčů zůstávalo pohromadě po celou dobu. Společně navíc vyhráli na domácí scéně vše, co se dalo, v čele s našimi turnaji PLAYzone Challenge či DELL Mistrovstvím České republiky, nebo také Mistrovství Slovenska. Ještě před týdnem dokázali na evropské online půdě vyhrát několikátý turnaj ESL série Go4 v řadě, nyní však přichází konec éry. Kapitán týmu Martin 'Yuki' Kabele totiž na svých sociálních sítích oznámil konec s hraním Siege. Tak jako spousta dalších hráčů různých titulů se totiž rozhodl přejít na nový velkolepý FPS titul Valorant.

Rainbow Six Siege na domácí scéně nikdy nepodporovaly dlouhodobě domácí organizace z řad těch nejlepších, o hraní na plný úvazek, jako se rozmohlo letos v CS:GO, se ani bavit nemusíme. Valorant je velkou šancí na nový začátek, kde každý může zúročit své dosavadní zkušenosti, což je právě případ Yukiho. Ten zkoušel hrávat CS:GO, chvíli se angažoval na PUBG scéně, kde hájil barvy Alza Gaming, ale nejvíce mu učaroval takticky založený Siege. Jak sám ve vyjádření o přechodu říká, tak na domácí scéně už si nemá co dokazovat a Challenger League mu vždy unikla, i když věnoval přípravě opravdu hodně času. Začíná nová kapitola.

Byla to dlouhá jízda. Miluji Rainbow Six Siege, ale cítím, že už tu nemám co další dokázat. Česko-slovenská scéna nemá žádné velké soutěže a Challenge League nám vždy utekla kvůli drobným chybám. Strávil jsem přehnaně času strategiemi a analýzou, ale nikdy se to nevyplatilo. Hra jako taková si aktuálně prochází obdobím cheaterů, špatných zvuků i serverů. Nastává tak ten správný čas vyzkoušet něco nového. Hráčskou kariéru ale nekončím, protože budu grindit Valorant a pokusím se uspět v něm. Jako hra běží opravdu parádně a dosud jsem nepotkal jediného cheatera. Na závěr bych chtěl poděkovat všem za podporu a také svým spoluhráčům za respektování mého rozhodnutí. Vždy se ale můžu vrátit, pokud se stane něco špatného.
Fadee Gaming
Štítky: Yuki
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.