Přejít k hlavnímu obsahu

Automobilka BMW globálně vstupuje do esportu: Spojila se s Cloud9, G2 i Fnatic

16. 4. 2020 | 19:15 Všechny hry
Další automobilka vstupuje do světa pro gamingu, a to ve velkém stylu. BMW Global totiž nově sponzoruje týmy T1, FunPlus Phoenix, Fnatic, G2 Esports a Cloud9.
BMW
BMW

O podporu esportu projevily v minulosti ve velkém zájem automobilky jako Mercedes, KIA nebo Honda a třeba na finále posledního MČR v počítačových hrách dovezly finálové pětice auta značky Hyundai. BMW nyní učinilo velký krok, a to spojení s pěti velkými esport týmy. T1, dříve známé jako SK Telecom, se pohybuje dlouhodobě na špičce korejské i celosvětové League of Legends scény, ale své zastoupení má i ve hrách Dota 2, Hearthstone, Super Smash Bros.

Organizace FunPlus Phoenix se proslavila vítězstvím čínské LPL a posledního světového šampionátu v League of Legends. V poslední době byla krátce vidět i na vrcholové CS:GO scéně, kde chvíli zaštiťovala dánskou sestavu Heroic. Spolupráce má na League of Legends komunitu působit opravdu ve velkém, jelikož se BMW dohodlo i s nejlepšími týmy Evropy (Fnatic a G2) a Severní Ameriky (Cloud9). Právě s Cloud9 už ale BMW spolupracuje téměř rok. Nyní se ale regionální podpory dohoda globalizuje. 

Steven F. Althaus, šéf globálního marketingu BMW:

Z naší perspektivy byl hlavním důvodem k oslovení těchto subjektů jejich týmy ve hře League of Legends. Tyto organizace představují absolutní špičku v rámci čtyř nejsilnějších regionů. T1 v Jižní Koreji, Cloud9 v Severní Americe, Fnatic a G2 v Evropě a FPX v Číně. V roce 2019 každou minutu světového šampionátu sledovalo průměrně 21,8 milionů diváků a právě G2 s FunPlus Phoenix se proti sobě utkaly ve velkém finále. Z tohoto pohledu nám dávala globální podpora smysl.

Ředitel G2 Esports, Carlos “ocelote” Rodriguez:

BMW je bez pochyb naším předním partnerem. Uzavření takové dohody by před rokem bylo neslýchané a pro nás je to jeden z prvních případů, kdy konkurenční esport týmy spojuje jeden tak velký partner. Už se nemůžeme dočkat na to, jakým způsobem budeme vytvářet zajímavý obsah okolo našeho rivalství v rámci BMW rodiny.
T1 BMW

Ředitel a spoluzakladatel Cloud9, Jack Etienne:

Partnerství C9 a BMW bylo dosud velmi prospěšné pro obě strany. Proto jsme za prohloubení naší spolupráce rádi a budeme hledat nové způsoby naší komunikace. Společně chceme překonávat hranice úspěchu, které jsme si v rámci globálního partnerství stanovili a bavit celý svět.