Přejít k hlavnímu obsahu

Sony daruje 100 milionů dolarů na boj proti koronaviru

18. 4. 2020 | 11:11 Všechny hry
Japonská společnost Sony oznámila, že zakládá fond ve výši 100 milionů dolarů (v přepočtu více než 2,5 miliardy korun) na podporu lidí po celém světě, ovlivněných pandemií koronaviru.
Sony
Sony

Prezident Sony a výkonný ředitel, Kenichiro Yoshida, ve vyjádření uvedl: 

Abychom překonali nebývalé výzvy, kterým nyní jako společnost po celém světě čelíme, uděláme jako globální společnost vše, co budeme moci.

Prostřednictvím fondu Sony podpoří lidi v oblasti medicíny, vzdělání a zábavy. Konkrétně společnost věnuje 10 milionů dolarů Světové zdravotnické organizaci, stejně tak podpoří některé skupiny, jako jsou například Lékaři bez hranic. 

V oblasti vzdělávání Sony využije své technologie a výrobky na podporu vzdělávacích aktivit pro děti, které nemohou chodit do školy kvůli uzavření škol a nařízení zůstávat doma.   

Sony myslí i na obyčejné hráče, před pár dny společnost oznámila, že daruje majitelům konzole PlayStation 4 celkem 4 hry zdarma, aby lépe zvládali koronavirovou pandemii. Hráči si až do 5. května, kdy akce končí, mohou zdarma stáhnout Journey a Uncharted: The Nathan Drake Collection, obsahující další tři tituly (Drake’s Fortune, Among Thieves, a Drake’s Deception.). Když si hráči hry stáhnou, jsou už jejich a nepřijdou o ně.

Zdroj: nippon.com
Štítky: SONY, koronavirus