Přejít k hlavnímu obsahu

Jifi23 a Kumbik z BK Mladá Boleslav jsou šampiony Esport hokejové ligy, blade bere bronz

8. 5. 2020 | 19:30 Všechny hry
Kvůli pandemii koronaviru je Esport hokejová liga momentálně jedinou hokejovou soutěží v ČR. Už o víkendu propukne její play-off, do kterého postoupilo osm nejlepších týmů ze základní části. Harmonogram celé vyřazovací fáze najdete ve spodní části článku.
Esport hokejová liga
Esport hokejová liga

Hokej se u nás, díky rozsáhlé fanouškovské základně a výborným hráčům, těší obrovské popularitě. Zároveň celosvětově raketově stoupá fenomén esportu. Společnost BPA sport marketing vycítila příležitost a představila Esport hokejovou ligu. Jedná se o první takto velkou esportovou NHL 20 ligu u nás, která se hraje na konzolích PS4. Ligu zahájily online kvalifikace, přes které se vybralo 14 nejúspěšnějších hráčů reprezentujících jednotlivé týmy Tipsport Extraligy. Tento počet je nyní zredukován na osm celků, které se utkají o finanční odměny 150 000 Kč.

Do online kvalifikací se přihlásilo před 900 hráčů, kteří v pěti turnajích sbírali body a nakonec dále postoupilo 45 nejlepších. Do Síně slávy českého hokeje si pak své zástupce přijeli vybrat samotné kluby Tipsport Extraligy, jež v samotné lize reprezentovali vždy dva hráči. V dlouhodobé základní části se nejvíce bodů podařilo nasbírat týmu Mladé Boleslavi, kterou reprezentují Radek "Kumbik" Kumbera a Jindřich "Jifi23" Fencl. Složení play-off doplňují HC Dynamo Pardubice, Rytíři Kladno, Bílí Tygři Liberec, HC Kometa Brno, HC Oceláři Třinec, HC Energie Karlovy Vary a HC Škoda Plzeň.

Esport hokejová liga

Na celou tuto osmičku čekají nyní daleko napínavější série, protože play-off se bude odehrávat formátem best-of-five, tedy vždy na tři vítězné zápasy. Zvolený systém jednotlivých duelů je stejný jako například u Davis Cupu, kdy se proti sobě postaví čtyři různé kombinace každého s každým a mezi nimi proběhne i zápas 2 na 2. Vyřazovací boje měly původně proběhnout v Síni slávy českého hokeje, kvůli aktuální situaci se ale vše přesouvá do online prostředí. Čtvrtfinálové duely startují už o těchto dvou sobotách a zbylé vyvrcholení Esport hokejové ligy se odehraje v květnu. Zápasy vás provede Ondřej 'Lelek' Kvarda spolu s Richardem Tesařem a Janem Velartem, vypjaté dění můžete sledovat jak klasicky na Twitchi, tak i na přímo na stanici O2 TV Sport.

Sobota 18. dubna od 13:00

  • BK Mladá Boleslav 3:1 HC Škoda Plzeň 
    Hráči domácích: Jifi23, Kumbik
    Hráči hostů: CzechDomin, Pikej
     
  • HC Dynamo Pardubice 3:1 HC Energie Karlovy Vary
    Hráči domácích: Michal1996, CallMePablo
    Hráči hostů: Kubii7, Kubin

Sobota 25. dubna od 13:00

  • Bílí Tygři Liberec 2:3 HC Kometa Brno
    Hráči domácích: Dzouvi, DannyZedlo
    Hráči hostů: Pepcastachurcik, blade
     
  • Rytíři Kladno 3:1 HC Oceláři Třinec
    Hráči domácích: Jarin, Tejky
    Hráči hostů: Honzicek1992, Michael Hetz

Pátek 1. května od 13:00

  • Rytíři Kladno 3:2 HC Dynamo Pardubice
    Hráči domácích: Jarin, Tejky
    Hráči hostů: Michal1996, CallMePablo
     
  • BK Mladá Boleslav 3:0 HC Kometa Brno
    Hráči domácích: Jifi23, Kumbik
    Hráči hostů: Pepcastachurcik, blade​​​​​

Pátek 8. května od 13:00

  • HC Dynamo Pardubice 1:3 HC Kometa Brno – o 3. místo
    Hráči domácích: Michal1996, CallMePablo
    Hráči hostů: Pepcastachurcik, blade​​​​​
     
  • BK Mladá Boleslav 3:1 Rytíři Kladno – finále
    Hráči domácích: Jifi23, Kumbik
    Hráči hostů: Jarin, Tejky