Přejít k hlavnímu obsahu

Král je mrtev, ať žije král! Počet hráčů CS:GO dál stoupá, překonalo rekord Dota 2

18. 4. 2020 | 13:46 Counter-Strike 2
Je to teprve měsíc, co Counter-Strike: Global Offensive překonalo magickou hranici milion hráčů. Počty hráčů však stoupají každým dnem a CS:GO překonalo další historický milník. V pátek si hru zahrálo přes 1 300 000 hráčů, což kromě překonání dalšího stotisícového milníku znamená také zlomení historického rekordu hry Dota 2.
CS:GO x dota
CS:GO x dota

Counter-Strike: Global Offensive zažívá v posledních měsících obrovský boom. Zatímco dlouhou dobu se v tabulce nejhranějších her plácalo na třetím místě za PUBG a Dota 2, poslední měsíce je to právě CS:GO, kdo kraluje tabulkám Steamu. Prvního velkého rekordu se hra dočkala v lednu, kdy překonala 800 000 hráčů v jeden den. Uběhly pouhé čtyři měsíce a počet hráčů se zvýšil o neskutečných 500 000. Hru si totiž v pátek zahrálo celkem téměř 1 300 000 hráčů, některé statistiky dokonce ukazují, že tato hranice byla překonána!

CS:GO charts

Counter-Strike: Global Offensive tak nadále láme rekordy a dokonce překonalo současného krále her od Valve, kterým byl dosud titul Dota 2. Svou roli na tom má kromě karantény také zájem vývojářů. Dlouhou dobu totiž CS:GO bylo přehlížené a aktualizace byly spíše výjimkou. V posledních měsících však přichází jedna aktualizace za druhou a hra je v nejlepším stavu za poslední léta. Podle úniků se dokonce chystá přesun hry na moderní engine Source 2, který má hru přesunout ještě o úroveň výš. Valve se bohatě stará také o profesionální scénu, nedávno byl kompletně přepracován formát Major kvalifikací. A zájem vývojářů přináší také zájem hráčů.

Nezapomeňme ale, že na scénu pomalu přichází konkurent, který má ambice nárůst hráčů zastavit. Valorant již teď trhá rekordy ve sledovanosti na Twitch TV a je otázkou, zda po ostrém vypuštění půjde o vážného konkurenta CS:GO, nebo zda půjde o krátkodobou záležitost.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.