Přejít k hlavnímu obsahu

Sprout údajně hledají náhradu za oskara! Může za to pokus o vtip, nebo je to oskarův konec?

19. 4. 2020 | 10:37 Counter-Strike 2
Český sniper oskar momentálně střílí za tým Sprout. Podle zákulisních informací to však vypadá, že brzo dostřílí. Sprout už se totiž údajně rozhlíží po náhradě a vypadá to, že oskarovy dny na CS:GO scéně jsou dost možná sečteny.
oksar
oksar

S touto zprávou přišel známý insider DeKay. Ten na svém webu DBLTAP oznámil, že podle několika zdrojů se Sprout rozhlíží po novém sniperovi. Nabídku již údajně dostal Owen "smooya" Butterfield, který ještě nedávno střílel v barvách amerického týmu Chaos, kvůli koronaviru však uvízl v Británii a musel být propuštěn.

Zápletku však zamotává sám oskar, který dal na svůj Twitter větu "i need t1 team asap", tedy "Co nejrychleji potřebuji tier 1 tým". Okamžitě tak rozvášnil diskuzi o tom, zda náhodou nechce svůj tým opustit. V již smazaných tweetech však poté uvedl, že se jednalo o vtip, aby vyprovokoval Twitter komunitu. A v jednom z Tweetů také zmínil, že na tento "vtip" nejspíše skočil i jeho tým, který si již začal hledat náhradu, jak později potvrdil právě DeKay.

oskar tweet

Opravdu se jednalo jen o vtip, na který se chytili i oskarovi spoluhráči? Nebo jen oskarův tweet odstartoval to, k čemu se jeho spoluhráči dlouhou dobu odhodlávali, tedy najít za něj náhradu? Na zodpovězení této otázky si musíme ještě nějakou dobu počkat.

Připomeňme si, že oskar se ke Sprout přidal letos v lednu po loňském neúspěšném působení v HellRaisers. V barvách Sprout si zahrál pouze jeden offline turnaj DH Lipsko, který však skončil neúspěchem. Jediným úspěchem je tedy výhra ESEA Premier, díky které má šanci kvalifikovat se do ESL Pro League S12. Největší úspěchy zažil oskar v barvách mousesports, kde si připsal čtyři velké tituly a dokonce se během působení dostal dvakrát mezi TOP20 hráčů. Stal se také prvním a dosud jediným Čechem, který si zahrál na CS:GO Majoru.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.