Přejít k hlavnímu obsahu

Grunex se svým turnajem pokořil metu 300 přihlášených týmů, z triumfu se raduje Ferrari Peek

20. 4. 2020 | 08:30 VALORANT
Portál Grunex vletěl do Valorant turnajů hned o prvním víkendu, kdy se v obou případech zúčastnilo okolo 150 pětičlenných týmů. Tentokrát se tento počet dokonce sečetl a více než tři stovky, tedy přes patnáct set hráčů, se přihlásily do Samsung Valorant Cupu. Jeho formát byl tentokrát dvoudenní a hrálo se o 10 000 Kč pro nejlepší tři celky – celkový vítěz bral rovnou polovinu.
Samsung Valorant Cup
Samsung Valorant Cup

Mezi třemi stovkami účastníků jsme mohli najít spoustu známých jmen, která proslula v jiných hrách, jako CS:GO, Rainbow Six Siege, PUBG nebo třeba Apex Legends. Valorant komunity spojuje opravdu hezky a nejde jen o určitá patra. Příležitost vybudovat novou scénu si nenechává ujít takřka nikdo, takže si přišla zahrát jak početná skupina kamarádů, kteří si chtěli zápasy hlavně užít, tak třeba i profesionálů z výše uvedených her.

Turnaj odstartoval skupinovou fází a v každém balíku čekalo na týmy devět zápasů, takže kromě jiných hráčských a týmových kvalit to bylo také o vytrvalosti. V nedělním play-off se pak představilo 128 nejlepších, kam kromě týmů ze skupin přímo postoupily i nejúspěšnější týmy z prvních turnajů. V úvodních kolech se hrálo na jednu mapu, poté netradičně BO2 se součtem kol, až se v závěrečných bojích přešlo na klasické BO3 série.

    Samsung Valorant Cup

    Do pokročilých kol se dostala jediná organizace, konkrétně Online Vision Gaming. S tímto týmem dřívějších R6 hráčů aktuálně hraje spajKK, celá pětice ale nestačila na výběr Ferrari Peek. To jsme již byli ve čtvrtfinále, kde havaroval také výběr NeverEndingStory, vítěz historicky prvního česko-slovenského turnaje ve Valorantu.

    Jejich přemožitelé, Ty jsi dobrá kobra, ale narazili také na Ferrari Peek, kteří tak postoupili z horní poloviny pavouka do finále. Ve spodní části bracketu se nejvíce dařilo týmu s názvem batacek, který byl ale během neděle oficiálně představen v organizaci AVENUE Esports, jejíž barvy cDe a spol. dříve hájili v Battalionu 1944. Ani tato sestava proslulých hráčů Call of Duty 4 a posléze právě Battalionu na výběr multitalentovaných hráčů neměla nárok. Po boku oKKa totiž hrají další hráči, kteří na scéně působili v různých hrách, a ty doplňují hvězdy PUBG scény. Tento namíchaný koktejl funguje parádně a nemůžeme než gratulovat k prvenství!

    Nejlepší týmy Samsung Valorant Cupu:

    • 1. místo:  Česká republika FerrariPeek – oKKo, elwzoy, Yuki, M1st1ck, sT4mZ – 5 000 Kč
    • 2. místo:  Česká republika AVENUE Esports – cDe, louny, louwe, Adamelo, lifeR – 3 500 Kč
    • 3. – 4. místo:  Česká republika Ty jsi dobrá kobra – Nexos, CirSo, z3nz3j, Fallken, Skorp – 750 Kč
    • 3. – 4. místo:  Česká republika květinky – Wolfieee, manguss, ayyferri, Luky, Darkyyz – 750 Kč
    • 5. – 8. místo:  Slovensko NeverEndingStory: ecko, DKN, garzeN, kyrie, Soul
    • 5. – 8. místo:  Česká republika Online Vision Gaming: Nagget, Rias, Pjotr, p1nqvin, spajKK
    • 5. – 8. místo:  Česká republika woofwoof: ShiageDog, FunRemix, Nugyslav, HellSpay, Zartiee
    • 5. – 8. místo:  Česká republika Dank wank: Selfishh, Desi, BlueX, naruto150, frodbal

    Opakovaně se také ptáte, kdy si turnaje připravíme my. Bylo by bláznivé Valorant ignorovat, je tomu tak?!

    Štítky: Grunex, Ferrari Peek
    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.