Přejít k hlavnímu obsahu

ESPN Esports Invitational proti sobě postaví týmy složené specificky z hráčů různých her

20. 4. 2020 | 19:04 VALORANT
Valorant láká hráče různých her, a proto v Closed Betě nabízí různé speciální formáty showmatchů, kde se tentokrát složí ryze týmy z různých prostředí. Do akce se v rámci ESPN Esports Invitational postaví výběry zástupců sedmi různých her, které si to rozdají ve třídenním klání.
ESPN Esports
ESPN Esports

Valorant spojuje hráče z komunit všemožných FPS her, a nejen těch. Esportová divize ESPN se tak rozhodla přijít s konceptem, kde se utkají výběry s hráči reprezentující tituly, ze kterých přecházejí. Ačkoliv samozřejmě nejde o výběry těch nejlepších z nejlepších, tak s trochou nadsázky můžeme posoudit, komu Valorant nejvíce sedí, potažmo kdo na tom je nejlépe při přechodu z určité hry. Koho byste si tipli jako číslo jedna?

Klání odstartuje v pátek 22:10 a hrát se bude do noci našeho času. Proti sobě se v páteční skupině A představí hráči Overwatche, CS:GO, League of Legends a Rainbow Six Siege. V akci tak uvidíme elitního streamera xQc, nebo seskupení bývalých CS:GO profíků, kteří se především z působení v Cloud9 moc dobře znají. Také jádro Siege hráčů na tom ale není špatně, protože většinu týmu tvoří reprezentanti Spacestation Gaming. Nejvíce jsme ale zvědaví, jak se s FPS střílečkou poperou legendy americké LoL scény.

V sobotní skupině B se kromě hráčů tří battle royale titulů – PUBG, Apex Legends a Fortnite – ukáže také pětice složená z vývojářů Valorantu. Soupiska sice zatím oznámená není, ale když se Volcano a spol. nedávno postavili výběru v čele se Shroudem, tak jej bez ztráty mapy dokázali porazit. Uvidíme, jestli tomu tak bude i tentokrát, když se vyzvou například jedny z největších osobností Apex Legends scény. Po skupinách je vyvrcholení ESPN Esports Invitational pro nejlepší čtyři týmy skupinové fáze naplánováno na neděli.

Skupina A – pondělí 20. dubna:

  • Team Heroes: Gale Adelade, xQc, Kephrii, Seagull, emongg
  • Team Mirage: Skadoodle, AZK, brax, n0thing, Hiko
  • Team Rift: Doublelift, Xmithie, Shiphtur, Imaqtpie, Dyrus
  • Team Six: Canadian, Rampy, Thinkingnade, nvK, Necrox

Skupina B – úterý 21. dubna:

  • Team Battlegrounds: Vegas, Venerated, Valliate, YaBoiDre
  • Team Canyon: Kellar, sYnceDez, Aceu, dizzy, Mendo
  • Team Llama: psalm, Joseph, thwifo, HighSky, XXiF
  • Team Dev: soupiska není známá
Štítky: ESPN
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.