Přejít k hlavnímu obsahu

Riot prozrazuje, že by se Valorant mohl do budoucna dostat i na další platformy

22. 4. 2020 | 15:59 VALORANT
Valorant v současnosti kraluje počítačovým hrám, jenže milovníci dalších platforem mají prozatím smůlu. Není však všem dnům konec, protože vývojáři v nedávném rozhovoru znovu zmínili, že v současnosti mobily a konzole zkoumají, tudíž se do budoucna můžeme nejspíš těšit na významné rozšíření řad Valorantu.
Valorant Mobile
Valorant Mobile

Po internetu se v posledních dnech šíří informace, že dle nedávného Express Online interview herního režiséra Valorantu, Joe Zieglera, se nová taktická střílečka v budoucnu pravděpodobně dočká i konzolové a mobilní verze. Riot Games se vždy zaobírali převážně počítačovými hrami, ale jak si můžete všímat, v současnosti pomalu vznikají nové varianty již známých her na další platformy, a to jak u Teamfight Tactics a Legends of Runeterra, tak i u samotného League of Legends, jehož mobilní verze se aktivně připravuje. Je tedy pravda, že by se jejich jediná FPS hra mohla do budoucna také rozšířit na další zařízení?

Riot již v minulosti zmínil, že hra aktuálně vyjde pouze na počítač, který je zároveň hlavní oblastí jejich zaměření, ale vývojáři stále zvažují i další možnosti. V aktuálním rozhovoru se při probírání oficiálního spuštění Valorantu letos v létě opět odbočilo na toto téma, kde Ziegler znovu pronesl, že si nechávají otevřená vrátka a všechno je stále možné. Nejdříve si ale potřebují být jistí, že počítačová verze bude perfektní jak po stránce gameplaye, tak i zážitku ze hry.

Zatímco zkoumáme i další platformy, jako jsou konzole a mobilní telefony, právě teď náš tým tvrdě pracuje na tom, abychom hráčům poskytli prvotřídní zážitek na PC,

– Joe Ziegler, herní režisér Valorantu

Sečteno a podtrženo, v nejbližší době se určitě nesetkáme s jinou než počítačovou verzí, která stále ještě nemá ani blízko k opuštění uzavřené bety. Ovšem dobrou zprávou pro všechny hráče je, že tento nový FPS počin má skvělé vyhlídky na to se dostat na vaši oblíbenou platformu, jelikož vývojáři stále hledají a zkoumají nové příležitosti. A jak můžeme vidět, další tituly, jako Call of Duty, PUBG, či Fornite už dostaly své mobilní verze, které slaví ohromný úspěch, tak proč by měl být Valorant výjimkou?