Přejít k hlavnímu obsahu

Blavicon zachráněn! Stále můžete přispět

25. 4. 2020 | 08:00 Všechny hry
Stejně jako všechny ostatní letní festivaly, byl letošní Blavicon zrušen. Organizátoři středověkého festivalu se zaklínačskou tématikou se proto obrátili na fanoušky a požádali je o pomoc, aby vůbec mohl příští ročník vzniknout. Prozatím se podařilo vybrat přes 1 300 000 Kč, o 50 tisíc více než byl původní cíl.
blavicon
blavicon

Letos v létě se měl odehrát už čtvrtý ročník festivalu Blavicon. Bohužel, musel být, stejně jako všechny ostatní velké akce zrušen a Gwint Klub, spolek, který za Blaviconem stojí, se kvůli tomu ocitl ve velmi špatné situaci a hrozilo, že spolek bude muset být kompletně rozpuštěn. Nezbylo jim než vyhledat pomoc u svých fanoušků a naštěstí se podařilo tragickému konci zabránit.

Hithit.com, stránka standartně služící k financování nových kreativních projektů, spustila v době pandemie nástroj, který má pomoci živnostníkům udržet své podnikání nad vodou. Lidé si zde mohou zakoupit odměny, nebo předplatit různé služby od poskytovatelů a podpořit je tak v době krize.

Právě této možnosti se Gwint Klub chytil. Přispět můžete za rozličné odměny od 150 Kč (Vřelé díky od celého Blaviconu), přes několik druhů medovin za 3 000 Kč, až po 150 000 Kč, za které vám bude poskytnut Středověký teambuilding pro 30 osob. A to včetně tematického jídla, pití, degustace medovin, živé kapely a dalších.

Pokud jste se na Blavicon chystali letos, bohužel vám to nevyjde. Ale díky stránce hithit.com, organizátorům akce a hlavně fanouškům, kteří svou pomocí nezachránili jen následující ročníky Blaviconu, ale i mnoho dalších aktivit Gwint Klubu, se dočkáte příští rok. Pořadatelům se určitě bude hodit každá další koruna, takže i přes to, že se podařila vybrat dostatečná částka, můžete stále přispět zde.