Přejít k hlavnímu obsahu

Valorant brzo získá hodnocený režim! Jak to bude s jednotlivými ranky a matchmakingem?

24. 4. 2020 | 20:32 VALORANT
Vývojáři se konečně rozhodli nám přiblížit nadcházející hodnocené zápasy, ranky a matchmaking her, což dle předchozích tvrzení přichází o dost dříve, než jsme čekali. Na kompetitivní režim se ve hře můžete těšit již v aktualizaci 0.49, a to nejdříve na evropském a americkém serveru.
Valorant Ranked
Valorant Ranked

Nadcházející kompetitivní režim bude obsahovat stejná pravidla, jako dosavadní dostupný herní mód, tudíž není třeba se strachovat a učit nová pravidla či aspekty hry. Hodnocené hry jsou stále v rané fázi vývoje a budou se teprve v průběhu času zdokonalovat, vývojáři však v uzavřené betě získali dostatek informací k tomu, aby s námi mohli pomalu budovat kompetitivní zázemí. S nadcházejícími změnami a vylepšeními je možné, že se občas setkáte s dočasným pozastavením hodnoceného režimu, ale ten nehodnocený by tu pro vás měl být stále.

Ve zkratce:

  • Pro otevření hodnoceného režimu musíte odehrát 20 nehodnocených zápasů
  • 8 ranků po 3 tierech (vyjma Valorantu)
  • Můžete hrát s přáteli – v rozmezí 2 ranků
  • Při neaktivitě (14+ dní) neztratíte rank, pouze se skryje
  • Váš postup z bety se nepřenese do konečné verze hry

Abyste se mohli zapojit do hodnocených her, musíte nejprve splnit jediný požadavek, což je odehrát alespoň 20 nehodnocených zápasů. Podle vašich výsledků a dovedností získáte jeden z osmi dostupných ranků, které jsou navíc rozděleny do třech tierů: Iron, Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond, Immortal a ten nejvyšší – Valorant. Nejsilnějším faktorem pro získání lepšího ranku jsou samozřejmě vítězství, pokud si ovšem povedete opravdu dobře, můžete svůj postup značně zrychlit. Toto pravidlo bohužel funguje oběma směry, takže se radši snažte! Hráči v ranku Valorant budou posuzováni pouze na základě svých vítězství a jak moc jednostranná hra byla, zbytek by pro hráče takového kalibru neměl hrát roli.

Valorant Ranks

Sledování celkového výkonu také pomůže vývojářům s detekováním smurfů, boosterů, a hlavně velmi rychle pomůže s určením vašeho skillu, tudíž byste si měli užít vyrovnané zápasy. Vývojáři myslí i na vaše kamarády, protože si hodnocené zápasy můžete spustit v plném složení – hráči se však musí pohybovat v rozmezí 2 ranků (6 tierů) od vás. Navíc byste ve většině případů měli dostat premade protivníky v odpovídajícím počtu. V potaz bude brána i neaktivita, takže pokud si dáte na 14 dní pauzu od rankedů, vaše hodnost se dočasně skryje. Žádné strachy, po prvním odehraném zápase ji zase dostanete zpět a navíc vám rank ani nepůjde dolů, jde pouze o zobrazení. Navíc se váš postup v uzavřené betě nepřenese do plné verze hry a budete muset začít s čistým štítem.