Přejít k hlavnímu obsahu

Hodnocený režim do Evropy dorazí už ráno v 9:30

1. 5. 2020 | 02:12 VALORANT
Nedávno jsme dostali aktuální informace, jak to bude vypadat s hodnoceným režimem ve Valorantu, včetně jednotlivých ranků, a nyní to vypadá, že se kompetitivního módu dočkáme opravdu brzo. Co dalšího si pro nás přichystal patch 0.49?
Valorant Ranked
Valorant Ranked

UPDATE: Tak konečně nastal ten čas! Rankedy jsou během noci již spuštěny na Severní Americe a pokud vše poběží v pohodě, tak se jich 1. května dočkáme v 9:30 ráno. Současně ale vývojáři varují, že pokud by kdykoliv cokoliv nešlapalo, tak si vyhrazují možnost hodnocený režim kdykoliv vypnout. Všem přejeme hodně štěstí!

V současné době si můžete ve Valorantu zahrát pouze jediný nehodnocený mód, což by se ovšem mělo v průběhu tohoto týdne změnit. V nedávném článku jsme si rozebrali všechny dostupné informace a detaily týkající se hodnocených zápasů, o které se s námi Riot podělil. Jestli už máte všechny podrobnosti poctivě nastudované a nemůžete se dočkat pořádné kompetitivní akce, máme pro vás skvělé informace.

Jeden z vývojářů Valorantu, Nick Wu, se na svém streamu lehce dotkl tématu právě nadcházejících hodnocených zápasů a k radosti všech hráčů se jich dočkáme opravdu brzy. Wu v krátkém klipu zmiňuje, že někdy během dneška by se do hry měl dostat další patch a pokud vše půjde hladce, můžete se těšit právě na fanoušky vytoužený hodnocený režim. Samotný mód by měl být k dispozici někdy v průběhu týdne a pokud nám bude přát štěstí a celý nový patch bude stabilní, existuje možnost, že jej aktivují už dnes!

V novém patchi se setkáme i s dalšími herními úpravami, a co se agentů týče, Breach a Omen si projdou lehkými vizuálními úpravami. Omenova ultimátka si navíc prochází změnami – nyní když Omen opustí svoji alternativní stínovou formu, je okamžitě zranitelný a už se nezobrazuje jako temný stín. Také dosah zvuku z tého schopnosti byl redukován o několik jednotek. Úpravami si prošly i mapy, ve dvojitých dveřích na Havenu přibyly závěsy, aby se zamezilo boostu od Sage, Cypherova kamera už nelze dávat na krabice v A Mainu a všechny mapy byly lehce geometricky a vizuálně upraveny pro lepší hratelnost.

Úpravou si projde i režim pozorovatele, kam byl do custom her přidán "Ghost cheat", který umožňuje létat po mapě. Vylepšené bude i přepínání mezi kamerami dronu a hráče, což zdaleka není vše. Vylepšení dostane také HUD a UI ve formě nového vzhledu, když máte málo životů, nábojů, dostanete nový indikátor poškození, přehlednější pohyb po minmapě, hlasová aktivita se zobrazí nad hlavou hráče a upraven bude i ukazatel nabití ultimátky. Změny obdrželo například i tlačítko pro spuštění zápasu a spoustu dalších funkcí klienta pro lepší přehlednost a funkčnost.

V novém patchi budou navíc trestáni hráči, kteří opustí hry, nebo už při výběru agenta, a to tak, že jim po určitou dobu nebude dovoleno najít další zápas. Upraveny byly i určité zvuky, takže byste je nyní měli slyšet ze správné vzdálenosti. Všem brokovnicím se posunul střed crosshairu o 1 pixel ke středu obrazovky. Součástí nového patche je nespočet všemožných bugů, ať už se jedná o herní klient, či samotné agenty. U Phoenixe byl odstraněn bug, kde se teleportoval zpět na lanový žebřík, pokud umřel v jeho ultimátce a zrovna se ho držel, nebo jeho hitboxy po skončení schopnosti, které předtím nebyly úplně správně. Za zmínku stojí i oprava Viper, které se nyní správně ukazuje Toxic Screen na minimapě, aby bylo vidět mezery ve zdech, a navíc už nemůže rušit animaci Viper's pitu. Bugfixů je celkem opravdu hodně a všechny si můžete důkladně přečíst zde.