Přejít k hlavnímu obsahu

Profesionální hráč obdržel sedmiměsíční ban za podvod

3. 5. 2020 | 15:42 Counter-Strike 2
Emil “EmilShe1n” Mamedov dostal sedmiměsíční ban na všechny ESIC a ESL turnaje kvůli podvádění. Není to však první prohřešek tohoto devatenáctiletého profesionálního hráče, již v roce 2016 měl kvůli podvádění problémy s FACEIT.
Emil “EmilShe1n” Mamedov
Emil “EmilShe1n” Mamedov

EmilShe1n je profesionální hráč z Azerbajdžánu a momentálně působil v Team VAC. K podvádění mělo dojít 28. dubna tohoto roku, a to během streamovaného BO1 zápasu proti týmu nerdRage. Tým tohoto hráče si vzal taktickou pauzu, která trvala 7 minut (zatímco zpoždění streamu činilo přibližně 3,5 minuty), tudíž měl tým šanci získat cenné taktické informace o ekonomice týmu nerdRage. Nicméně tohle nebyl až takový problém, o samotný problém a veškeré podezření se postaral sám devatenáctiletý hráč, když během své taktické pauzy byl na streamu a nechal o sobě v chatu vědět. Nedodržel tak naprosto základní pravidlo jakékoli nekalé činnosti – hlavně nenápadně!

sdfg

K situaci se vyjádřila i komise ESIC (Esports Integrity Commission), která upozornila na to, že hráč by se primárně neměl nacházet během své hry na Twitch streamu. Následně byl hráč potrestán podle pravidel 2.11.2 a 2.2.3. ESIC pravidel. Následky pro hříšníka a jeho spoluhráče jsou tedy následující:

  1. Tým nerdRage obdržel kontumační výhru 
  2. Tým VAC ztrácí 20% jejich potenciální výhry
  3. Hráč  Emil “EmilShe1n” Mamedov dostává ban na všechny kompetitivní akce spadající pod ESL a ESIC, a to až do konce ESL CS:GO Premiership Autumn season. Tedy konkrétně do 29.11.2020.

Otázkou však zůstává, jestli je tento trest pro hráče dostatečný, hlavně v případě, kdy své prohřešky opakuje. Jeden z uživatelů na Redditu upozornil již před dvěma lety na to, že tento hráč má podle všeho několik účtů na FACEITu, které jsou zabanovány pro podvod. K tomuto seznamu také přidal několik účtu na Steamu, které mají VAC ban a údajně by měly také patřit Emilovi.

sfg
sdfg

Hráč také dříve požádal o odebrání jeho FACEIT banu, nicméně za těchto podmínek se nezdá pravděpodobné, že by k něčemu takovému mělo dojít.

Štítky: VAC, ESL, BAN