Přejít k hlavnímu obsahu

Road to Rio: STYKO končí v prvním kole Loser Bracketu po prohře s Vitality

12. 5. 2020 | 20:53 Counter-Strike 2
Z důvodu světové pandemie byly i Major turnaje nuceny změnit svůj formát a systém kvalifikace. O kvalifikovaných týmech rozhodne kombinace regionálních kvalifikačních turnajů a pořadí v celosvětovém žebříčku. Nyní se tento tento turnaj dostává do fáze play-off, v níž budeme moci sledovat STYKA s GODSENT.
Styko
Styko

Road to Rio bude pro svět Counter Striku novinkou. Je to v pořadí druhý turnaj, ze kterého můžou týmy získat body do Regional Major Rankingu (RMR), které jim na konci pomůžou k postupu na samotný Major. Kromě toho je tento regionální turnaj sponzorovaný Valve, takže si 56 týmů zahraje o hezký prize pool 255 000 dolarů. Mimo tento turnaj se v šesti regionech odehrají ještě 2 turnaje tohoto typu – RMR 2 (léto) a RMR 3 (podzim). RMR body v kombinaci s celosvětovým žebříčkem budou rozhodujícím faktorem při určování postupujících týmů na ESL One: Rio.

Skupinové části jsou za námi a přichází fáze play-off. Velkým překvapením je konec mousesports ve skupinové částí. Tento favorizovaný celek, jehož součástí je také slovenský mladík David "frozen" Čerňanský, končí ve skupině na předposledním místě se skóre 3-4. Naopak méně očekávaný byl postup Martina "STYKO" Styka s GODSENT. Ti postoupili ze čtvrtého místa se čtyřmi výhrami. Z téže skupiny také postupují Faze, kteří jsou jediným neporaženým celkem skupinové části, a G2 z druhého místa. Ze skupiny A překvapivě nepostoupili fnatic, kterým se podařilo získat pouze 3 výhry. Nečekaný je ale i postup Heretics a Vitality, ke kterým se v play-off přidají také Astralis a Ninjas in Pyjamas.

Nejvíce nás bude zajímat dění v Lower Bracketu, ve kterém se nachází STYKO s jeho týmem GODSENT. V prvním zápase se utkají v nelehkém souboji s francouzskými Vitality.

Zápasy GODSENT v play-off:

12. 5. Evropa GODSENT0:2 Francie Team Vitality16:30
Štítky: Rio Major, GODSENT, styko