Přejít k hlavnímu obsahu

Jakub Jankto bude dnes streamovat pro dobrou věc Weekend League s českým týmem

17. 5. 2020 | 10:00 EA SPORTS FC 24
Spousta fotbalistů ve volném čase hraje FIFU a co teprve Jakub Jankto, který si dokonce založil vlastní herní organizaci Sampi. O něm je dobře známo, že se na reprezentačních srazech srovnává především s Patrikem Schickem a nyní bude moci živě ukázat své dovednosti pro dobrou věc.
Jakub Jankto
Jakub Jankto

Česká fotbalová repre se v rámci svých aktivit již dříve spojila s Nadačním fondem Kapka naděje, se kterým vznikl společný dlouhodobý projekt O Kapku lepší #ceskarepre. Ten nyní podpoří elitní český záložník Jakub Jankto, který v neděli 17. května od 18:00 hodin odvysílá na reprezentačních kanálech celou Weekend League ve hře FIFA 20. Přispět na dobrou věc v rámci netradičního přenosu budete moct i vy – buď přes platební bránu Nadačního fondu Kapka naděje na internetových stránkách www.kapkanadeje.cz, nebo zasláním DMS zprávy ve tvaru DMS KAPKANADEJE 30, 60 či 90 (podle hodnoty zamýšlené podpory) na číslo 87 777.

Pro někdejšího kompetitivního FIFA hráče, který se svého času dostal i na Mistrovství České republiky, však nepůjde jen tak o ledajakou víkendovku. Jankto si celý svůj FIFA Ultimate Team složí pouze z českých hráčů a s tímto netradičním složením bude ve 30 zápasech usilovat o co nejlepší výsledek. Oficiálně se vyjádřil takto:

V březnu ani v červnu jsme s reprezentací neměli kvůli koronaviru šanci se setkat s našimi fanoušky. Hodně lidí o mně ví, že hraní na PlayStationu mě baví. A tak vznikl nápad, že se s fanoušky potkám alespoň virtuálně. Celá akce bude mít navíc charitativní podtext, takže je fajn, že u toho společně přispějeme na dobrou věc.

Snad se brzy uvidíme přímo na stadionech, jak jsme všichni zvyklí, a ne jen na sociálních sítích a přes webkameru. Ale i tak se na všechny fanoušky v neděli těším. Doufám, že se před nimi co nejvíc vytáhnu a s českou sestavou vyhraju co nejvíc zápasů.
Kapka naděje
Štítky: eRepre
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.