Přejít k hlavnímu obsahu

Seron: Překvapilo mě hodně hráčů a jejich styl

7. 6. 2020 | 12:26 EA SPORTS FC 24
Seron je považován za jednoho z nejperspektivnějších hráčů u nás a v dresu Sampi nedávno postoupil přímo do semifinále TS COOL ligy. Celá soutěž vyvrcholí již v pátek, a také proto jsme si vyzpovídali možná největšího favorita na celkové vítězství.
Seron
Seron

Ahoj Serone! Gratuluju k postupu do semifinále! Jak bys nejdříve zhodnotil zápas proti T9Lakymu v posledním týdnu?

Šel jsem do zápasu s tím že chci Lakyho porazit. Zápas se ze začátku vyvíjel v celku dobře, první zápas jsem zvládl, druhý už v mém podání tak kvalitní nebyl a zaslouženě jsem prohrál... V těchto zápasech hodně rozhodují ty nejmenší chyby, kterých soupeři na této úrovni umí využít. Já jich bohužel pár udělal a obdržel gól. Třetí zápas byl rozhodně nejvíce atraktivní, byl vyrovnaný až do konce, ale po dobré kombinaci jsem se dostal k vápnu vystřelil jsem a dal rozhodující gól. Konec zápasu jsem si pohlídal a vyhrál. Cítil jsem se parádně, jako po každé vyhrané BO3 sérii či zápasu.

Do ligy jsi šel jako jeden z největších favoritů. Vnímal jsi svou pozici před ligou?

To, že jsem byl určený za favorita jsem se spíše snažil nevnímat. Je to lepší vypustit z hlavy a hrát svoji hru. Ano, taky to na vás dolehne, když čtete, že by měl Seron vyhrát a nakonec prohrajete. Tlak v pozici favorita tam je a cítím ho, ale snažím se na to nemyslet. Hrál jsem naplno každý zápas, jelikož nikdy nevíte, co se může v dalším kole stát. Motivace byla veliká a stále je. Přeci jenom, když dostanete za každý vyhraný zápas 1 000 korun, tak je to skvělá motivace. Dost mě ale pomáhá i podpora od fanoušků, kteří na vás koukají a fandí vám. Nechcete je zklamat a stejně tak nechcete zklamat ani váš tým, takže motivace jsem měl spoustu.

TS COOL liga je určíme zajímavý a nový koncept který tu chyběl... líbí se mi na ní že nikdy nevíte kdo je vítěz a vždy se rozhoduje v posledních zápasech.

Jak hodnotíš své výkony v základní části? Postoupil jsi nakonec z druhého místa, ale přece jen tam několik ztrát bylo.

Výkony hodnotím kladně, ale byly tam i zaváhání, které nemusely přijít. Vybavuji si třeba BO3 duel s Mariosem, který jsem asi mohl vyhrát, ale kolem 80. minuty mi Douglas Costa před prázdnou bránou trefil jen tyč, a to rozhodlo celý zápas. Zápas to ale byl vyrovnaný, jeden z nejvyrovnanějších v základní fázi. Potom přišel druhý duel, a to s Mikim z Teplic. První zápas jsem měl 9 střel, mezitím co Miki jen 3 a přesto vyhrál 2:1. Ten zápas jsem měl spíš smůlu, ale druhý zápas mě Miki v podstatě k ničemu nepustil a zaslouženě vyhrál. Nejvyrovnanější duel byl ovšem proti Lakymu, kde rozhodovaly ty nejmenší chyby.

Jak vnímáš samotnou TS COOL ligu? Chyběla ti nějaká podobná dlouhodobější soutěž?

TS COOL liga je určitě zajímavý a nový koncept, který tu chyběl. Líbí se mi na ní, že nikdy nevíte kdo je vítěz a často se rozhoduje až v třetích zápasech. BO3 formát bych určitě nechal, protože je to nejlepší formát který může být. Počet hráčů byl taky v pořádku, možná bych jej ještě o trochu zvětšil, ale to je jen můj pohled. Na stream bych uvítal jeden upgrade, a to pozápasový rozhovor s hráči, aby hned po zápase řekli nějaké prvotní pocity ze zápasu, co se jim líbilo a co naopak ne.

Seron FIFA 20

Koho v play-off vnímáš jako největšího soupeře? Kdybys měl odhadovat, jak myslíš, že to všechno v pátek dopadne?

V play-off už si nevyberete lehkého protihráče. Myslím si, že jsme všichni vyrovnání. Měl bych dostat jednoho z dvojice Laky - Eme. Překvapit může kdokoliv, ani jeden nebude snadný soupeř. I v průběhu sezóny mě překvapilo hodně hráčů a jejich styl hry. Vypíchnů bych styl MorCaJse, který skoro všechny zápasy jen bránil, ale byla to jeho taktika, která mu vycházela a řada hráčů s tím měla problém. Pozitivně mě překvapili i Miki s DRMim, kteří hráli pěkný fotbal. A nejvíce mě zaskočili Dalas s Casterem, kterým se začátek moc nepovedl a skoro celou základní část byli bez bodů, což jsem vůbec nečekal.

V dresu Sampi se ti podařilo zapsat mezi elitní hráče česko-slovenské scény. Jak probíhá spolupráce s týmem? 

Spolupráce s mým týmem je skvělá, mám skvělé zázemí a podmínky pro hraní, klub se mnou spolupracuje skvěle, máme mezi sebou výborné vztahy a pomáhají mi, když se nedaří. Řeší se mnou chyby a snaží se mi to dostat z hlavy, abych na to nemyslel a hrál dál. V Sampi jsem tedy naprosto spokojený.

Kterého hráče bych chtěl porazit? Určitě tekkz a MoAuba, to je něco jiného, když je porazíte v divison rivals nebo na turnaji jako takovém.

Jaké máš cíle do budoucna? Jsou nějaké specifické mety, kterých bys rád dosáhl?

Cíle do budoucna určitě jsou, každý by chtěl být nejlepší, ale chce to čas a hodně práce. Velkým snem je pro mě probojovat se na turnaj od EA, to je největší meta, které můžete jako hráč dosáhnout. Kterého hráče bych chtěl porazit? Určitě tekkz a MoAuba, to je něco jiného, když je porazíte v divison rivals nebo na turnaji jako takovém. Takže kdybych se dostal na EA event a tam bych jedno z nich porazil, vůbec bych se nezlobil.

Jaký máš vztah ke klasickému fotbalu?

Vztah k fotbalu mám dost blízký, hraju ho od malička, vyzkoušel jsem si i nejvyšší mládežnickou ligu, ale teď hraju už spíš jen pro zábavu v mém městě kde žiju od malička, a to v Duchcově. Jelikož mě potkala cesta FIFA hráče, českou ligu sleduju jen zřídka, spíše když se hraje nějaký zajímavý zápas. Stejně to mám i v ostatních soutěžích, ale baví mě španělská, anglická, francouzká a německá liga. Mým oblíbeným klubem je samozřejmě Barcelona, pak Arsenal a teď Sampdorie. Arsenal spíše kvůli tomu že tam hráli nebo hrají moji dva oblíbení hráči a to Mesut Özil Alexis Sánchez. V Barceloně je to Messi, který je můj celkově nejoblíbenější fotbalista.

Seron FIFA

Jak vypadá tvůj běžný den? Máš nějaké speciální koníčky?

Můj den není nějak výjimečný. Když je pracovní týden, tak jdu samozřejmě do školy, přijdu domů a jdu si zahrát fifu. Když mám trenink, tak si vždy si dám herní trénink až večer. Specifické koníčky nemám, jen fotbal, což bych nebral jako speciální koníček. Snažím se trénovat co nejvíce, jak to jen jde, ale samozřejmě se do toho musím i učit a chodit na fotbal. Teď mě postihlo zranění kolena, takže mám asi půl roku od fotbalu klid. Doufám ale, že se co nejdříve dostanu zpátky na trávník a začnu zase aktivně hrát.

Tento ročník fify se mi líbí a jak říkám, jediné co by chtělo vylepšit je samotný gameplay

FIFA 21 není zase tak daleko. Co bys si do nového ročníku přál?

Do fify 21 bych si jako každý kdo hraje fifu určitě přál stabilní servery a aby byl v každém módu stejný gameplay. Tento ročník fify se mi líbí a jak říkám, jediné co by chtělo vylepšit je samotný gameplay. Za mě je to jediná chyba v celé hře a doufám, že to v příštích ročnících zlepší.

Na závěr. Máš nějaký vzkaz pro své fanoušky a čtenáře PLAYzone?

Já jsem vděčný za to, jakou mi moji fanoušci dávají podporu. Rozhodně to vidím a posiluje mě to k lepším výsledkům, za které můžou i oni. Díky všem, koukejte na play-off!