Přejít k hlavnímu obsahu

1. Tipsport COOL liga: SINNERS byli přemoženi pouze na Nuke a stávají se novými šampiony!

14. 6. 2020 | 20:20 Counter-Strike 2
Vyvrcholení jarní sezóny 1. Tipsport COOL ligy má za sebou první hrací den. Semifinálové duely proti sobě svedly týmy z 1. a 4. místa po základní části, stejně jako sousedy z 2. a 3. místa. Série to byly vyrovnané, tak si je pojďme krátce shrnout a spolu s tím si i nastínit, co nás čeká o velkolepém finále.
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga

SINNERS 2:0 Eclot Gaming (HLTV statistiky)

Úvodní sobotní duel měl jasného favorita, ale i přesto oba týmy nabídly vskutku zajímavou podívanou. SINNERS jako první škrtli Dust 2, na kterém se v poslední době necítí nejlépe, kdy navíc jde o silnou mapu soupeře. Eclot Gaming se naopak zvolili zahodit Nuke a nabídnout k picku volné Vertigo, na které se dokázali vědomě připravit. Silnou na něm měli především CT stranu, jak v pozápasovém rozhovoru nastínil beastik, ani to ale nestačilo k více než 10 bodům. Z ostatních čtyř map si ECLOT vybrali Inferno, kde se opět neprezentovali špatně a soupeř řadu kol musel zachraňovat v clutch situacích (jako právě beastik v klipu níže). I díky zvládnutí těsných situací a obecně o něco silnějšímu firepoweru tak po dvou shodných výsledcích 16:10 jdou do finále SINNERS.

Gunrunners.AOC 1:2 CZC.eSuba (HLTV statistiky)

Papírově větší očekávání ale byla od duelu číslo dva, protože šlo o reprízu semifinále z vyvrcholení Sazka eLEAGUE, které došlo až do rekordních 137 kol. Gunrunners.AOC se rozhodli sérii odstartovat pickem Mirage, kterou upřednostnili před Infernem. Jako volba se to ukázala být správná, ačkoliv úvodní CT stranu vyhrát nedokázali. Nejvíce ve formě se ukazoval být forsyy, který s AWP nasbíral 14 killů a pouze jednou na tuhle zbraň umřel. Na Trainu se však situace obrátila, jak sami predikovali i analytici ve studiu, že právě v takovém tempu se bude série odehrávat. The eLiVe v rozhovoru naopak prohlásil, že ho samotného překvapilo, jak moc jeho celku Train vyšel. CZC.eSuba tak srovnala série a opět se šlo na decider v podobě Overpassu. Tady se rozstřílený blogg1s opět dostal plně do hry, soupeř naopak kontroval úspěšným double AWP setupem. Hra ze strany na stranu se nakonec dostala až do prodloužení, k maratonu jsme se ale nedostali. Modrá krev dokázala vše ukončit již v prvním overtime, k čemuž přispěla i nešťastná clutch situace v podání forsyyho (na klipu níže).

Nedělní hrací den odstartuje boj o bronzové medaile, ve kterém proti sobě postaví Gunrunners.AOC a Eclot Gaming. Na první pohled by zde favoritem měli být hráči Gunrunners, ale po pečlivějším zkoumání tomu tak být úplně nemusí. V obou případech si totiž hráči ECLOT počínali v základní části vítězně – nutno však dodat, že první zářez je více než dva měsíce starý a v tom druhém už GRS o nic nešlo. I tak to ale pouze přidává pod kotel tomu, že by mohlo jít o zajímavou sérii. Nezbývá tak než se těšit, že oba týmy do posledního zápasu dají maximum.

Head-to-head ze základní části:

Gunrunners.AOCvs.Eclot Gaming

twist  Česká republika
Dytor  Česká republika
forsyy  Česká republika
xperrience  Slovensko
lucasp  Slovensko

5:16
Inferno

14:16
Mirage

ECLOT Česká republika K1-FiDa
 Slovensko rko
 Slovensko ZEDc
 Slovensko zyored
 Česká republika The m1x

Kdo vyhraje zápas o 3. místo?

Gunrunners.AOC
33% (17 hlasů)
Eclot Gaming
67% (34 hlasů)
Celkem hlasů: 51

Po duelu o 3. místo bude na programu showmatch, následně už ale přijde všemi očekávané vyvrcholení nejen víkendového programu, ale také celkového dění posledních týdnů a měsíců. Na domácí scéně fungují simultánně dvě velké ligy, které mají různé formáty a složení. V obou se však do finále dostaly stejné dva celky. V základní části se CZC.eSuba stala jediným celkem, který SINNERS dokázal porazit, a i díky tomu vlastně postoupila do play-off. Domácí jednička ukázala momentové slabé chvilky, dlouhodobě je ale na koni.

Pokud nastavíme zrcadlo vyvrcholení Sazka eLEAGUE, které proběhlo teprve před týdnem, tak tam SINNERS škrtali Train a eSuba mapu Dust 2. Právě na Trainu SINNERS s eSubou v Tipsport COOL lize těsně prohráli, a i když mají Dust 2 aktuálně nejméně rádi ze všech map, tak ten ve všech případech škrtá eSuba, což při výběru map dává výhodu týmu se zázemím u Bílých Tygrů z Liberce. Finálovým formátem je však best-of-five, takže oba celky budou muset ukázat opravdovou všestrannost. Ve finále Sazky se však duel nedostal na vyšší než minimální počet map a kromě těsného souboje na Infernu se modrá krev nedostala ani ke dvojcifernému počtu kol. Před semifinálovým duelem tvrdil benq1, že jeho průběh bude hodně podobný, což se nakonec i vyplnilo. Pro fanoušky CZC.eSuby nyní nezbývá než doufat, že v případě grandfinále tomu bude přesně obráceně.

Head-to-head:

  • 6. kolo: SINNERS 16:11 CZC.eSuba – Vertigo – skóre, shrnutídemo
  • 11. kolo: CZC.eSuba 16:13 SINNERS – Train – skóre, shrnutí, demo
  • Finále Sazka eLEAGUE: SINNERS 3:0 CZC.eSuba – BO5 – HLTV
SINNERSvs.CZC.eSuba
ZEDKO  Česká republika
beastik  Česká republika
SHOCK  Česká republika
CaNNiE  Česká republika
NEOFRAG  Česká republika

16:14
16:3
13:16
16:10

eSuba

 Slovensko The eLiVe
 Česká republika blogg1s
 Česká republika Levi
 Slovensko NIO
 Slovensko luko

Kdo vyhraje grandfinále?

SINNERS
85% (56 hlasů)
CZC.eSuba
15% (10 hlasů)
Celkem hlasů: 66
Tipsport COOL liga

Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.