Přejít k hlavnímu obsahu

Valve si údajně naprosto rozmyslelo příchod Source 2

3. 7. 2020 | 20:10 Counter-Strike 2
Už roky čekají hráči na to, až do CS:GO přirazí nový engine Source 2, který by měl hru po technické stránce posunout výrazně dopředu. Bohužel, dle nejnovějších zpráv to vypadá, že čekat bychom měli navždy.
CS:GO Source 2
CS:GO Source 2

Už skoro tři roky se mluví o tom, že jedna z nejpopulárnějších her současnosti CS:GO by se měla dočkat výrazné změny, která by se týkala přímo enginu, na němž běží. Příchod tzv. Source 2, který by se právě měl stát novým stavebním kamenem celého CSka, byl vážně očekáván zvlášť v poslední době, kdy by nejenže dával logiku, vzhledem k tomu, že vývojářům Counter-Strike Valve přibyla vážná konkurence ze strany hry Valorant od Riot Games, ale byl hlavně "potvrzen" Nors3m, jedním z důvěrýhodných insiderů.

Když pak s podobnou zprávou přišel jeden z nejpodstatnějších a nejdůvěryhodnějších zdrojů, co se týče tajných informací ohledně CS:GO, Tyler McVicker, bralo se vše jako hotová věc. Tyler dokonce před bezmála dvěma měsíci, konkrétně 12. května, prohlásil, že příchod nového enginu by se měl odehrát ještě tentýž týden, a nadšení tak logicky bylo obrovské. Na jeho slova ale evidentně nedošlo, a my tak pár dní po tom, co je pronesl, nevěděli vůbec nic. Měli jsme se každé ráno budit s nadšením, jestli už náhodou Source 2 venku není? Nebo jsme ho měli potlačit a v klidu čekat další měsíce? Nebo snad roky?

Jasné nebylo nic, a věci se tak nakonec vyřešily po chvíli samy, prostě tak, že celá obří očekávání okolo Source 2 vypršela. Jenže slova známých insiderů v našich hlavách stále zanechávala otázky, protože bylo jasné, že na něčem se zakládat musí. Trápit se s tím ale nemělo cenu, engine evidentně ven nevyšel a nové informace také nepřicházely. Tedy až doteď...

Co víme? Dá se říci, že prakticky všechno! Opět s odvoláním na Tylera McVickera totiž nyní herní komunita žije v tom, že celý projekt Source 2 ve Valve prostě odpískali. Pravda, tato zpráva není úplně pozitivní, a věřit jí se nám tak úplně nechce, logiku by to ale dávalo. Pokud na začátku května ti nejpodstatnější insideři v celém světě Counter-Strike mluvili o tom, že příchod Source 2 je už otázkou pouhých dní, a na začátku července po něm není ani stopy, to, že je celý projekt ukončen, vypadá jako nejpravděpodobnější varianta.

Budeme-li navíc Tylera stále brát jako velice důvěryhodný zdroj, zprávu bychom jako pravdivou měli brát i samu o sobě. Vezmeme-li tedy to, že Source 2 v CSku už je nyní opravdu minulostí, jako fakt, je na řadě podívat se na podrobnosti. Zaprvé, proč tomu tak je? Inu, věc se má prý tak, že pro Valve prostě vše bylo až moc práce. Ne že by nešlo na Source 2 přehodit samotnou hru, to by prý byla hračka, věci se ale začaly komplikovat, když se do všeho zapojil i komunitou tvořený obsah.

Přehazovat jeho enormní množství prý bylo na vývojáře z Valve prostě moc, bez toho, aniž by někde něco nešlapalo úplně nejlépe. Dle Tylera se tak prostě na velkém setkáním rozhodli dát zatím celému projektu stopku, a my jako hráči bychom tak od naděje, že Source 2 ve hře uvidíme, měli ve vlastním zájmu odstoupit. I když zde v budoucnu, v případě, že se nějak vyřeší problém s komunitním obsahem, stále nějaká malinká šance být může, nyní je opravdu rovna nule.

Zdroj: gameriv.com
Štítky: Source 2
miluju videohry a hlavně ligu legend