Přejít k hlavnímu obsahu

Quietus Day bude první letošní offline akcí s dotací MČR bodů, alespoň symbolickou

15. 7. 2020 | 15:50 Counter-Strike 2
PLAYzone Challenge musela být přeložena na rok 2021 a jarní Y-Games se odehrály pouze online. Takový byl osud největších českých a slovenských BYOC akcí, které postihla pandemie koronaviru. Tradiční letní akce Quietus Day se však nevzdává a koncem srpna se opravdu odehraje!
Quietus Day
Quietus Day

První polovina letošního roku byla opravdu turbulentní a vlastně ještě do teď se u spousty akcí neví, co s nimi bude. Organizátoři tradiční komunitní akce Quietus Day své rozhodnutí o přeložení a změnách letošního ročníku odkládali, až oznámili návrat ke kořenům s nižším vstupným a zrušeným prize poolem. Hráčům totiž tyto akce nyní opravdu chybí a i když nemůže oblíbené QDčko proběhnout v celé své kráse, tak nyní už jsme všichni vděční vůbec za to, že se ročník 15¾  vůbec odehraje. Termínem konání bude víkend 21. až 23. srpna.

Kvůli nutným rozestupům mezi hráči a jiným omezením byly registrace omezeny na 16 týmů, po čase se však zvedly na 24, což už je opravdu zajímavý počet! Akce přivítá především party kamarádů a mixy, mezi registrovanými účastníky však najdeme třeba také nEophyte. PLAYzone, jako pořadatel Mistrovství ČR v počítačových hrách, se tak celé tohle snažení rozhodl ocenit ale symbolickým zařazením do letošního seriálu. QD je každoročně jednou z několika důležitých složek kvalifikace na celoroční finále, a i když se letos nebude hrát o šílenou porci bodů, pro někoho může jít o zajímavou motivaci na uhrání výsledků. Na turnaji sice nebude žádný finanční prize pool, MČR body však i přesto dosáhnou hodnoty totožné s finále měsíční online série.

Rozdělení bodů vypadá následovně:

  • 1. místo: 150 MČR bodů
  • 2. místo: 90 MČR bodů
  • 3. – 4. místo: 54 MČR bodů
  • 5. – 8. místo: 27 MČR bodů

Na aktuální seznam registrovaných týmů, kterých je přihlášených (ale ne zaplacených) už všech 24, můžete na oficiálních stránkách zde. Spolu s dotací MČR bodů však dnes organizátoři zveřejnili také komentátory, kteří u takové akce nemohou chybět. Tradiční součást v podobě maličkosti Marka 'shadye' Hovance premiérově doplní slovenská spojka Jozef 'Joshua' Dekan. Z křesla observera pak vše bude cepovat Matěj 'Pumba' Verner.

Quietus Day
Zdroj: @QuietusDay
Štítky: MČR, Quietus Day
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.