Přejít k hlavnímu obsahu

Bývalý jezdec Formule 1 Barrichello si zkusí i charitativní Nations Cup

25. 7. 2020 | 09:00 Virtuální závody
VCO Cup of Nations je charitativní turnaj v oblíbené závodní hře iRacing, kterého se mimo legendárního jezdce Rubense Barrichella zúčastní třeba i talentovaný virtuální závodník Max Benecke. Celý pohár probíhá na podporu neziskové organizace UNICEF, která se celosvětově zabývá ochranou a zlepšováním životních podmínek dětí a podporou jejich všestranného rozvoje.
barrichello
barrichello

Pokud byste náhodou neznali slavného závodníka Rubense Barrichella, vůbec to nevadí. Rubinho, jak se mu často přezdívá, je osmačtyřicetiletý Brazilec, který nejen, že 18 let jezdil závody Formule 1 a v současné době drží rekord pro největší počet startů (322) v této prestižní soutěži, jedenáctkrát se mu ji dokonce podařilo vyhrát. To z něj dělá jednoho z nejlepších jezdců v historii F1, hned po Michaelovi Schumacherovi, Nikim Laudovi nebo Lewisovi Hamiltonovi.

Právě on je jeden z 64 kvalifikovaných řidičů z 16 různých zemí, které se přes kvalifikaci probojovaly až do samotného turnaje, kde se utkají o prize pool v hodnotě 7 500 liber. Kvalifikace se konala od 1. až do 6. července ve dvou fázích. V první části se muselo jezdit ve Formuli Renault 3.5 na dráze Donington Park, načež v té druhé bylo povinné BMW M8 GTE a jelo se na okruhu Spa-Francorchamps. V závislosti na časech v obou dvou fázích dostali účastníci body, které se započítávaly do celkového skóre jejich domovin. Šestnáct zemí s nejvyšším počtem bodů postoupilo do hlavního turnaje, přičemž každá bude reprezentována čtyřmi řidiči, kteří nejvíce přispěli k postupu. Nejúspěšnějším národem v kvalifikaci se stalo Německo, následované Itálií a Spojeným královstvím. Boj o nižší příčky byl více než těsný, Indii postup zmařila Kanada o pouhých pár bodů, jak můžete vidět v tabulce níže.
 

tabulka

První etapa turnaje, skupinová, je naplánovaná už na 25. července. V závislosti na kvalifikačním skóre byly národy rozděleny do čtyř skupin, kde proti sobě budou čelit v týmových bitvách jeden na jednoho, kterých se pokaždé zúčastní všichni čtyři jezdci daného státu. Skupiny se budou hrát ve formátu každý s každým, přičemž z každé z nich postoupí pouze dvě nejúspěšnější země. Ty se poté utkají v závěrečné play-off fázi, která se koná hned den poté, tedy 26. července. Zde už se potom vyřazovacím systémem rozhodne o konečném vítězi VCO Cup of Nations.

Rozlosování všech čtyř skupin najdete i se soupiskami níže, stejně tak jako přehrávač pro živé vysílání samotného turnaje, které poběží na YouTube kanále iRacing eSports Network.

a
b
c
d
Zdroj: overtake.gg
Štítky: iRacing
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.